13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri

Güncelleme Tarihi:

13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 16:01

- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesinden yarışmaya katılan üniversite öğrencileri, dünya ikinciliği ve üçüncülüğü elde etti

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi Yiyecek, İçecek İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, "13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri" kapsamında düzenlenen yarışmada 4 dünya ikinciliği, bir dünya üçüncülüğü kazandı.

Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülke aşçıları ile dünyanın önde gelen ustaları arasında yakınlaşma sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler, kategorilerinde madalya kazanma başarısı gösterdi.

Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler, uluslararası geçerliliği olan madalya ve sertifikaların sahibi oldu.

Öğrencileri ödüllendirmek üzere makamında kabul eden MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bayram Akça, Turizm Fakültesinin turizm kenti Muğla ve uluslararası yarışmalarda önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Fakültenin turizmin çıtasını daha yükseklere taşımak için bilgi ve becerileri geliştirdiğini belirten Akça, "Öğrencilerimiz 13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen etkinlikte 4 dünya ikinciliği ve bir dünya üçüncülüğü ödülüne layık görüldü. Kendilerini üniversitemiz adına gönülden kutluyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar ise elde edilen derecenin Turizm Fakültesi için önemli bir başarı olduğunu dile getirdi.

Yarışmaya 16 ülkeden 400'ü yabancı 2 bin yarışmacının katıldığına işaret eden Bahar, şöyle konuştu:

"Yarışmalar 66 kategoride yapılmış ve değerlendirmeler, 25'i yabancı 100 jüri tarafından yapılmıştır. Öğrencilerimizden İlker Çelik ve Furkan Çakmak 'Restoran Tatlı Tabağı' kategorisinde dünya ikincisi, İlhan Avcu ve İskender Ulubaş 'Balık Tabağı' kategorisinde dünya ikinciliği, Oktay Yalçın ise 'Makarna Tabağı' yarışmasında dünya üçüncülüğü elde etti. Bu bizim için büyük ve önemli bir başarı. İnşallah önümüzdeki yıl dünya birincisi olacağız."

Yiyecek, İçecek İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burhan Kılıç ise bundan sonraki hedeflerinin ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak daha iyi dereceler elde etmek ve üniversitelerinin ismini daha iyi duyurmak olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Rektör Vekili Akça ve Dekan Bahar, öğrencilere hediye verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!