Yeni taksi durakları hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yeni taksi durakları hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2017 14:49

Yeni taksi durakları hizmete açıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi ile Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın ortak çalışmaları sonucunda çözüme kavuşturulan taksi duraklarının açılışı yapıldı.
Taksici esnafının durak meselesine kulak veren Büyükşehir Belediyesi, kente yeni taksi durağı kazandırarak taksicilere hediye etti. Toroslar İlçesi Alsancak Mahallesi'ne yerleştirilen Bilir Taksi Durağı'nda temsili açılış töreni gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı'nın da katıldığı törende taksiciler yeni duraklarına kavuştu.
Taksici esnafının Mersin'i temsil ettiğini söyleyen Başkan Kocamaz, "Sizlerle toplamda 77 olan, ancak henüz 57’sinin teslim edildiği taksi duraklarının açılışı için buluştuk. Sizler bu kentin hafızasısınız. Kente ilk gelen insanlara rehberlik ve önderlik yapan insanlarsınız. Dolayısıyla Mersin'le ilgili ilk intiba sizlerden alınıyor. Sizlerin Mersin'i temsil etmesi çok önemli. Sizden talebimiz vatandaşla diyaloglarınızı medeni ölçüler içerisinde geliştirmeniz. Size şikayet gelmesin. Sonuçta müşteri velinimetimiz. Evinize ekmek götürecekseniz müşteri sayesinde götüreceksiniz" dedi.
Bir yuvaya kavuştuklarını kaydeden Oda Başkanı Sarı ise, "Bu insanlarımızın bugüne kadar bir yuvaları, bir evleri yoktu. Bizim siz gelinceye kadar ne yapacağımızı belirleyen bir ana sözleşmemiz, yani bir kanunumuz yoktu. Biz şoför esnafı bize yapılan iyilikleri, hizmetleri unutmayacak kadar onurlu bir yapıya sahibiz. Allah sizlerden razı olsun. Bizim taksicilerimiz eskiden beri kıyıda köşede itildi, kakıldı. Her gelen buradan kalkacaksınız diyerek bugünlere geldik. Siz bize değer ve güç verdiniz. Bizim taksici esnafımız kendine hizmet edenleri unutmayacak kadar asillerdir. Bu yazıhanelerle birlikte bizler öz kimliğimize kavuştuk" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdeleyi kesti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!