Yabani hayvanlar doğaya bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Yabani hayvanlar doğaya bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 15:06

Yabani hayvanlar doğaya bırakıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir bünyesinde yaban hayatı koruma, kurtarma ve rehabilitasyon hizmeti veren Tarsus Hayvan Parkı ekipleri tarafından tedavisi tamamlanan farklı türdeki hayvanlar,  4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında doğal yaşam alanlarına kavuşturuldu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerince, hasta ve yaralı vaziyette bulunarak, Tarsus Hayvan Parkı ekiplerine teslim edilen 4 leylek, 2 şahin, 3 kerkenez, 3 atmaca, 1 çobanaldatan kuşu, 7 kaya güvercini ve 4 ördeğin tedavisi tamamlandı.
Tedavilerin ardından hayvanlar Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Çörtük, Doğa Koruma ve Milli Parklar Tarsus Şefi Özlem Kökçü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Mesut Özdemir’in katılımıyla Berdan Baraj gölü mevkiinde, doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Tedavi boyunca birer bebek gibi bakılan hayvanların 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde tekrar doğaya salınmasının mutluluğu yaşandı.
Ayrıca tedavisi tamamlanan 2 yılkı atı da Karboğazı mevkiinde bulunan yılkı atlarının yaşadığı ve beslendiği bölgeye bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!