Vali Su kent basını ile buluştu

Güncelleme Tarihi:

Vali Su kent basını ile buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2018 15:21

Vali Su kent basını ile buluştu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Valisi Ali İhsan Su ile Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde kentte faaliyet gösteren basın mensupları ile bir araya geldi.
Divan Otelde düzenlenen buluşmada konuşan Vali Ali İhsan Su, gazeteciliğin zor bir meslek dalı olduğunu söyledi. Su, "Gününüzü kutluyor, nice senelere sağlık ve afiyet içinde ulaşmayı temenni ediyorum. Tüm dünyada hızlı bir değişim yaşanıyor ve bu değişimden basın sektörü de etkileniyor. Medya o kadar çeşitlendi ki sizlerin işi de her geçen gün zorlaşmaya başladı. Günümüzde tüm sektörlerde olduğu gibi artık sizin de fark yaratarak öne çıkmanız gerekiyor. Başarı ayrıntılarda gizlidir" dedi.
Kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirmesini ilke edinmiş, tarafsız ve özgür basının demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden biri olduğunu belirten MTSO Başkanı Aşut, "Medyanın özgür sesinin güçlenmesi için hukuki düzenlemeler kadar basın kuruluşları ve çalışanlarının meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine uymasına gerek var. Başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı göstermesi de güçlenme için büyük rol oynuyor. Kentimizde de tarafsız habercilik anlayışını prensip edinmiş gazetecilerimizin çaba ve emeklerini takdirle takip ediyoruz. Genelde son derece zor koşullarda, gece gündüz demeden, bayram izin bilmeden, hatta bazen hayatları pahasına görevlerini yerine getirmekte olan gazetecileri saygıyla anıyoruz" diye konuştu.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise, 1974 yılında kurulan bir meslek örgütü olduklarını hatırlatarak bölgenin en güçlü örgütlerinden biri olduklarını söyledi.

 

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!