Vali Çakacak, iş dünyasına yatırımları anlattı

Güncelleme Tarihi:

Vali Çakacak, iş dünyasına yatırımları anlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 13:22

Vali Çakacak, iş dünyasına yatırımları anlattı

Haberin Devamı

MERSİN Valisi Özdemir Çakacak, iş dünyası ile bir araya gelerek kentte devam eden projeler hakkında bilgi verdi.
Vali Özdemir Çakacak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Toplantısı’na katıldı. Meclis Başkanı Mahmut Arslan ile iş adamlarının hazır bulunduğu toplantıda söz alan Vali Çakacak, ilk olarak tamamlanma aşamasına gelen Mersin Şehir Hastanesi’ne değindi. Çakacak, Türkiye’nin ilk entegre hastanesi olacağını vurguladığı tesisin ekim ayında hizmete gireceğini açıkladı. Çakacak, şöyle devam etti:
"Bin 294 yataklı hastanemizle gurur duyuyoruz. İnşaatı süren hastaneyi gezdim. Özellikle ameliyathanelere baktım. Filtreleme sistemi ile ortamdaki mikrobun sıfıra düşürülüyor. Sağlıkta dönüşüm programı Türkiye’de başarıyla uygulanıyor. Sağlık sektöründe Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de çok önemli bir noktaya gelindi. Artık sağlık turizmi tersine işlemeye başladı. Eskiden biz buradan yurtdışına gidiyorduk, şimdi buraya geliyorlar. Hatta Mersin olarak bu konuda son derece önemli potansiyele sahibiz."
Ulaşım altyapı yatırımları hakkında da bilgi veren Özdemir Çakacak, Mersin-Adana D400 karayolunu 4 şeritten 8 şeride çıkaracak 120 milyon TL proje bedeli olan Liman-Hal-Bekirde Farklı Seviyede Kavşak Yapım Projesi hakkında açıklama yaptı. Çakacak,  yatırımın önümüzdeki süreçte Adana’ya kadar devam edeceğini vurguladı. Vali Çakacak,ayrıca ihalesi sonuçlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın da Mersin’e her açıdan değer katacağını anlattı. Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu Projesi çerçevesinde, yapımı tamamlanan tünellerin vatandaşın hizmetine sunulduğunu kaydeden Çakacak,  Çeşmeli -Taşucu Otoyolu ile ilgili de şu bilgileri verdi:
"Yolun proje çalışmaları hızla sürüyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılması planlanan yol ile ilgili çalışmaları yakından takip eden Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, yapım ihalesinin 2017 yılı başına yetiştirilmesi için büyük bir gayret sarf ediyor."
Hızlı tren konusunda da açıklamalarda bulunan Çakacak, projenin Mersin-Adana ayağının dışında; Konya, Karaman, Pozantı, Mersin, Adana ve Gaziantep hattına kadar uzanmasına yönelik çalışmalar bulunduğunu,  Mersin-Adana tren hattında yer alan istasyonlarda yenileme ve modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!