Üzüm ve incire yoğun talep

Güncelleme Tarihi:

Üzüm ve incire yoğun talep
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 12:54

Üzüm ve incire yoğun talep

Haberin Devamı

MERSİN’in Silifke İlçesi’nde üretilen üzüm ve incir iç pazarda yoğun talep görüyor.
Göksu Vadisi'nde bulunan Keben, Ortaören, Kargıcak, Senir, İmambekirli, Karakaya, Karahacılı, Senir ve Nuru mahallelerinde hasadına temmuz ayında başlanan sofralık üzüm, kalitesi ile dikkat çekiyor.
Üretici Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, nisan ayında ilk olarak örtü altında başlayan üzüm hasadının, Göksu Vadisi mahallelerinde devam ettiğini söyledi. Mikro klima özelliği bulunan Göksu Vadisi'nde yetişen üzümün bakımının kolay olduğunu ifade eden Göktaş, ürünün sert, dayanıklı ve lezzetli olması nedeniyle sofralık olarak yöre halkı tarafından tercih edildiğini dile getirdi. Göktaş, bu yıl 20 bin dönüm araziden 20 bin ton üzüm beklediklerini kaydetti. Göktaş "Hasadı yapılan sofralık üzüm İstanbul, Ankara, Antalya ve Mersin'den gelen tüccarlara satılıyor" dedi.
Bölgede erik, çilek, üzüm ve karpuzdan sonra sofralık incir hasadının da başladığını açıklayan Göktaş, şu bilgileri verdi: "2016 yılı sezonu iklim şartları incir için uygun geçti. İncir çeşitlerimiz beyaz ve siyah olarak piyasaya çıktı. Şırası ve kalitesi bakımından Silifke inciri, üretici için daha avantajlıdır. Türkiye’de en erken piyasaya incir sunabilecek Silifke Göksu Vadisi'nden başka bir bölge yok. İlçede yaklaşık 8 bin aile, incirden gelir elde ediyor. Bu yıl 12 bin ton incir rekoltesi bekliyoruz."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!