Uzmanından mutlu olmanın tüyoları

Güncelleme Tarihi:

Uzmanından mutlu olmanın tüyoları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 11:35

Uzmanından mutlu olmanın tüyoları

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN Üniversitesi (ME.Ü) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr Nurcan Çiçek, mutlu olmanın yollarını anlattı.
Prof.Uğur Oral Kültür Merkezi'nde Personel İşleri Daire Başkanlığı'nca 'Mutlu Olmanın Yolları' konulu eğitim düzenlendi. Üniversitenin akademik ve idari personelinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr.Nurcan Çiçek konuşmacı olarak katıldı.
Ataol Behramoğlu'nun 'Öğrendim ki' isimli şiiriyle konuşmasına başlayan Çiçek, "Doğduğumuz günden beri mutlu olmak istiyoruz. Ancak mutlu olamıyoruz. Bunun nedeni ise mutluluk duygusunu ne ile yaşadığımızı bilmememiz. Mutluluk parfüm gibidir. Kendine bulaştırmadığın sürece etrafa veremezsin. Önce kendin mutlu olacaksın ki çevreni de mutlu edebileceksin. Bunun için de sevdiğiniz, mutlu olduğunuz şeyleri hayatınıza dahil etmelisiniz" dedi
Son yıllarda gelişen dünya ve teknoloji ile birlikte insanların mutsuzluk seviyesinin de her geçen gün arttığını ifade eden Çiçek, "Depresyon bulaşıcı bir hastalıktır. 3 gün sürekli mutsuz olan bir insanla yaşarsanız, 4'üncü gün orta derece depresyondasınızdır. Karamsar insanlardan da hayatta kaybedecek bir şeyi olmayan insanlardan da lütfen uzak durun. Unutmayın, marifet dert aramak değil, bu kadar derdin arasında mutluluğa ulaşabilmektir" diye konuştu.
Renklerin insan hayatı üzerindeki etkilerine değinen Çiçek, Nazım Hikmet Ran'ın 'Kadın' şiiriyle konuşmasına son verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!