Üreticiden tüketiciye direk satış

Güncelleme Tarihi:

Üreticiden tüketiciye direk satış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2017 11:28

Üreticiden tüketiciye direk satış

Haberin Devamı

MERSİN'de tarım ürünlerinin marketlerde yüksek fiyata satılmasına karşın üreticilerin kan ağladığı haberleri üzerine harekete geçen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, şeftali üreticilerinin Kadın Üretici Pazarları başta olmak üzere kentin her yerinde ürünlerini satabilecekleri müjdesini verdi.
Daha önce tarım üreticileri için birçok destekte bulunan Belediye Başkanı Neşet Tarhan, şeftali üreticisinin moralini yükseltecek bir uygulama başlattı. Üreticiden 60 kuruş civarında alınan şeftalinin 2,5-5 lira aralığında satılması üzerine harekete Başkan Tarhan, üreticilere ürünlerini Mezitli'de satmalarına izin verdi. Üreticiler dilerlerse başta Kadın Üretici Pazarları olmak üzere, kentin istedikleri noktasında, trafiği aksatmamak koşuluyla, okul, cami, resmi kurum önlerinde, işlek cadde üzerlerinde, mahalle aralarında özel araçları aracılığı ile getirdikleri ürünleri satabilecek.
Her zaman üreticilerin yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirten Başkan Tarhan, "Doğal afetlerle tarım girdilerinin pahalılığı ile mücadele eden çiftçilerimiz şimdi de ürünlerinin para etmemesiyle bir kez daha yıkılmış durumdalar. Üreticiden 50-60 kuruşa alınan şeftali pazarda 2.5 lira, marketlerde 5 liraya kadar çıkabiliyor. Ürün tüketiciye ulaşıncaya kadar kat kat artan fiyatlar üreticiye yansımayınca çiftçimiz krize giriyor. Biz de çiftçimize bir nebze olsun soluk aldırabilmek ve uğradıkları zararı en aza indirebilmek amacıyla böyle bir uygulama başlattık. Dilerlerse üreticilerimiz okul, cami önlerinde, Kadın Üretici Pazarlarımızda toplumsal düzeni bozmadan ve trafiği aksatmadan ürünlerini satabilecekler. Bu sayede vatandaşımız da şeftaliyi marketlerden çok daha ucuza direk çiftçiden en taze şekilde alıp tüketebilecekler" dedi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!