Ünlü ressam Gencay Kasapçı anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü ressam Gencay Kasapçı anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 10:46

Ünlü ressam Gencay Kasapçı anıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden dünyaca ünlü Türk ressam Gencay Kasapçı için düzenlenen anma büyük ilgi görürken, duygu dolu anlar yaşandı.
İçel Soroptimist Kulübü, Hilton Otel’de ünlü ressam Gencay Kasapçı’yı anma toplantısı düzenledi. Sanat tarihçisi Ömer Faruk Şerifoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı ve Kasapçı’nın sanatı ve hayatının irdelendiği toplantıya, sanatçının eşi ve çocuklarının yanı sıra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eşi Sembol Tarhan, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Nalan Varat, kulüp üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.  Toplantıda, ressam Lina Nasif, Altamira Sanat Galerisi yöneticisi Sühendan Şimşek ve sanatçının kızı Yasemin Kasapçı Devrimci,  anılarını katılımcılarla paylaştı.
Toplantıda konuşan İçel Soroptimist Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç Şanlı, "Hayatının son yıllarını Mersin’de geçiren dolayısıyla hemşerimiz olan ve aynı zamanda sanatıyla kültürel hayatımızı zenginleştirdiği için ‘2012 Yılın Başarılı Kadını Ödülü’ verdiğimiz Gencay Kasapçı’yı rahmet ve şükranla anıyoruz. Bu vesileyle değerli bilgi ve birikimini Mersinlilerden esirgemeyen sanat tarihçisi Ömer Faruk Şerifoğlu ile birlikte sanatçının tüm dostları ve yakınlarına da teşekkürlerimizi borç biliriz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!