Türkiye’nin en iyisi, Tarsus Teknoloji Fakültesi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en iyisi, Tarsus Teknoloji Fakültesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 13:26

Türkiye’nin en iyisi, Tarsus Teknoloji Fakültesi

Haberin Devamı

YÜKSEK Öğretim Kurulu'nun (YÖK) Türkiye genelindeki fakülteler arasında akademik çalışma alanında yaptığı araştırmada Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi, birinci oldu.
Öğretim elamanlarının akademik teşvik komisyonlarınca onaylanan projeleri baz alınarak fakülte ve akademisyenler incelendi. Akademik teşvik yönetmeliğine göre projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve ödüller olmak üzere 9 bölümde, 30 - 100 arasında puanlama yapıldı.
Türkiye'de performansı en yüksek, devlet üniversitelerine bağlı 50 fakülte arasında Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi ilk sırada yer aldı. Bunu sırasıyla İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği, Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri, Abdullah Gül Üniversitesi Yaşam ve Doğa Bilimleri ve Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri fakültelerinin takip etti.
DEKANDAN TEŞEKKÜR
Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Kemal Külekci, kurum olarak birinci sıraya yerleşmelerine katkı sağlayan akademik ve idari personele teşekkür etti.
AKADEMİSYENLERE DE PUAN
Araştırmada Türkiye'de 120 binin üzerinde akademisyenden Devlet üniversitelerinde 100 tam puan alabilenlerin sayısı 255 oldu. Türkiye genelinde profesörlerin puan ortalaması 52, doçentlerin ortalaması 49, yardımcı doçentlerin ve araştırma görevlilerinin ortalaması 45 puan olarak açıklandı.

MERSİN, (DHA)
(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!