Türkiye’de En Çok Kanser Taraması Yapan İl Mersin

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de En Çok Kanser Taraması Yapan İl Mersin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 17:27

MERSİN 2013 YILINDA OLDUĞU GİBİ 2014 YILINDA DA KANSER TARAMALARINDA TÜRKİYE'DE EN ÇOK TARAMA YAPAN İL SEÇİLDİ. BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ DR. AYTEKİN KEMİK ALDI.

Mersin 2013 yılında olduğu gibi 2014 yılında da kanser taramalarında Türkiye’de en çok tarama yapan il seçildi. Birincilik ödülünü İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik aldı.
1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısı ile Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla Ankara’da düzenlenen Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu’nda Mersin’in ödülü verildi. Sempozyuma, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Kanser Şube Müdürü Dr. Hülya Sadıkoğlu, Aktif Kanser Şube Hekimi Dr. Emel Tokatlı, hemşire Emel Atçı, aile hekimleri Dr. Sami Karaca, Dr. Gülfem Kartal, hasta yakını Dilek Coşkun ve aile sağlığı elemanı Özlem Yıldırım katıldı. Bakan Müezzinoğlu’nun konuşma yaptığı sempozyumun ardından ödül törenine geçildi. Mersin 2013 yılında olduğu gibi 2014 yılında da kanser taramalarında Türkiye’de en çok tarama yapan il seçildi. Birincilik ödülünü Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik aldı. Dr. Sami Karaca’da 2014 yılında Mersin’de ve Türkiye genelinde en fazla kanser taraması yapan aile hekimi olarak ’2014 Yılı Kanser Taramaları Aile Hekimi Ödülü’nü aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!