Toroslar'da vatandaş iftarda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Toroslarda vatandaş iftarda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2018 10:22

Toroslar'da vatandaş iftarda buluştu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan'ın üçüncü gününde Toroslar İlçesinde yaşayan vatandaşlarla iftar yaptı.
Ramazan ayında kurulan iftar sofraları ile birlik ve beraberlik ortamı sağlayan Başkan Kocamaz akşam ezanı öncesi sofraları tek tek gezerek vatandaşların ramazan ayını kutladı. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen iftara MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Mersin Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir, meclis üyeleri ve çok sayıda Mersinli katıldı.
İftar öncesi konuşan Başkan Kocamaz, "Ramazan gönüllerin coştuğu, birlik ve beraberliğin doruğa tırmandığı, duaların, ibadetlerin kabul olduğu, dinimizce en özel aydır. Gündüzleri tutulan oruçla, akşamları da teravih namazları ile insanlarımız bir araya geliyor ve yardımlaşıyor. Zenginle fakir aynı noktada buluşuyor. İşte böylesine güzel bir ayda sizlerle Mersin iftarlarında bir kez daha beraber olmaktan onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Beş yıldır düzenlediğimiz bu iftar sofraları ile Mersin’e Ramazan’ın geldiğine hep birlikte çok yakından müşahede ettik. Allah birlik ve beraberliğimizi, dirlik ve düzenimizi bozdurmasın. Mersin adeta cennetin yeryüzü şubesi gibi. Bu kentin kıymetini hep birlikte bilmek mecburiyetindeyiz'' dedi.
Okunan ezan eşliğinde oruçlar açılırken, ilahi sanatçısı Abdülvahit Karanacak'ın seslendirdiği ilahiler ve semazen grubunun gösterisi eşliğinde huzur dolu bir akşam yaşandı. Ardından Türk Halk Müziği'nin güçlü seslerinden Turgay Başyayla sahne aldı. Atatürk Parkı'na kurulan konser alanını dolduran coşkulu kalabalık için türkülerini seslendiren Başyayla, söylediği ilahiler ile de vatandaşların gönlünü kazandı.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!