Toroslarda drag pisti heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Toroslarda drag pisti heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 11:47

Toroslarda drag pisti heyecanı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in merkez Toroslar İlçesi'nde Belediye Başkanı Hamit Tuna, inşası süren 'Drag Pisti' çalışmalarını yerinde inceleyerek, pistin motor sporlarının yapılacağı dünya standartlarında üst düzey bir kulvar olacağını söyledi.
İlçeye bağlı Korukent Mahallesi’nde 156 bin metrekare alanda, bin 100 metre uzunluğunda, 100 metre eninde inşa edilen ve yapım çalışmaları hızla devam eden pist alanından 3 yılda, bir milyon 500 bin metreküp hafriyat nakli yapıldı. Seçim öncesinde drag ve drift sporcularına söz verdiği pist alanın zemininde gerçekleştirilen son hafriyat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Tuna, sosyal tesis, tribün ve peyzaj çalışmalarıyla taçlandıracakları pist alanın Türkiye’de bir numara olacağını kaydetti.
Pist alanının yan tarafına aynı zamanda enduro motor sporlarının yapılacağı bir pist alanı daha yapacaklarını belirten Tuna, ''İlçemiz drag, drift, enduro motor sporları ve motokros gibi farklı spor branşlarının yapıldığı bir merkez olacak. Kentimizin turizmine de önemli katkılar sağlayacak. Hakikatten zor ve meşakkatli bir proje ama burası Türkiye’nin örnek bir projesi olacak. Sosyal tesisleri, tribünleri, peyzaj çalışmalarıyla bütünleştireceğimiz pistimiz, güvenli ve çok özel bir tesis olacak. Enduro motor sporlarının pist alanı için de çalışmalara başlayacağız. Projemiz tamamlanmasının ardından Türkiye genelindeki motosiklet ve otomobil yarışları sporlarına ilgi duyan ve yarışlara hazırlanan gençlerimizi bu pist alanımızda ağırlayacağız'' dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!