Toroslar Belediyesi’nin Ev-ka Projesi Sona Erdi

Güncelleme Tarihi:

Toroslar Belediyesi’nin Ev-ka Projesi Sona Erdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 16:47

TOROSLAR BELEDİYESİ’NİN EV-KA PROJESİ SONA ERDİ. EV-KA PROJESİ’NE KATILAN KADIN KURSİYERLERE SERTİFİKALARINI TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI HAMİT TUNA VERDİ.

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin ev kadınlarına yönelik bu yıl 8.’sini düzenlediği EV-KA (Ev Kadınları Eğitimi) Projesi sona erdi. EV-KA Projesi’ne katılan kursiyerlere sertifikalarını Toroslar belediye Başkanı Hamit Tuna verdi.
Toroslar Belediyesi’nin, Mersin Rotary Kulübü ve Toroslar İlçe Halkeğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen EV-KA Projesi’nde sağlık, hukuk, girişimcilik, ilk yardım ve aile içi iletişim gibi temel konuları içeren ve konusunda uzman kişiler tarafından verilen eğitimlere katılan Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarının (TORTEK) kadın kursiyerleri, 8 hafta süren seminerlerin ardından, törenle sertifikalarını aldı. Toroslar Belediyesi Koray Aydın Stadı Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Toroslar Belediye Başkanı Tuna, Mersin Rotary Kulübü 2014-2015 Dönem Başkanı Utku Ener ve Komite Üyeleri, usta öğreticiler ile kursiyerler katıldı.
Sertifika töreni öncesinde katılımcılara seminer veren Mersin Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Seher Yalçınkaya Çetin, kadının toplumdaki yeri, boşanma, nafaka, velayet, mal rejimi, kadına yönelik şiddet ve şiddete karşı kadınların hukuki haklarını anlattı.
Törende konuşan Başkan Tuna, EV-KA Projesi ile amaçlarının daha bilgili, bilinçli ve mutlu aileler oluşturmak olduğunu kaydederek, “Bu yıl Mersin Rotary Kulübü ile sekizinci projeyi gerçekleştirdik ve belediye olarak böyle bir projeye katkı sunmaktan büyük mutluluk duymaktayız” dedi.
Kadınların eğitimine katkı sağlayacak her türlü proje çalışmasına destek vermeye hazır olduklarını belirten Tuna, Türk kadının toplumda önemli bir yeri olduğuna vurgu yaparak, “Belediye olarak kadınlarımızın toplumdaki yerini ve sosyal hayata katılımlarını önemsiyoruz. EV-KA projesinin gerçekleşmesine katkı sunan Mersin Rotary Kulübü’ne teşekkür ediyorum” ifade etti.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen sertifika töreninde Başkan Tuna, projeye katkılarında dolayı Mersin Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Çetin’e teşekkür belgesi verdi. Daha sonra Tuna ve Ener tarafından yapılan çekiliş sonucu seçilen katılımcılara altın ve çeşitli hediyeler verilirken, 8 hafta süren eğitimleri tamamlayan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!