Toros Üniversitesi törenle akademik yılını açtı

Güncelleme Tarihi:

Toros Üniversitesi törenle akademik yılını açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 13:55

Toros Üniversitesi törenle akademik yılını açtı

Haberin Devamı

Mersin’de kurulu Toros Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı düzenlenen törenle açıldı.
Açılış konuşmalarında ilk sözü alan Toros Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kemal Akgül, her üniversite açılışı, mezuniyet töreni ve benzeri konularda bile önceliğin öğrencide olması gerektiği tavrını senelerdir sergilemiş bir üniversitenin öğrencilerinden olarak kurumdaki öğrencilerin çok şanslı olduğunu belirtti.
SEKTÖRLERLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ
Rektör Prof.Dr.Yüksel Özdemir, 2009 yılında kurulan üniversitenin, bugün itibariyle 3 fakülte, 2 enstitü, 1 yüksekokulu bünyesinde 38 farklı programda ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim verildiğini belirterek, “Üniversitemiz bölgesel kalkınmaya önem veren ve bu amaçla bölgedeki sektörlerde her daim işbirliği içerisinde olmaya büyük bir gayret göstermektedir. Nitelikli eleman yetiştirmeye yönelik ortaklaşa yürüttüğümüz projeler meyvesini vermeye başlamış olup bundan sonraki yıllarda artarak devam edecektir” dedi.
MERSİNLİLER TOROS’A SAHİP ÇIKINIZ
Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren ise Toros Üniversitesi’nin günümüze nasıl geldiğine yönelik tarihi notlar vererek, “Atatürk’ün ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’ düsturu o günün ve bildiğiniz Köy Enstitülerinden yetişmiş olan öğretmenlerin ideallerinde belirleyici bir nokta olmuştur. O anlayış bugün de devam ediyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Fahri doktora Tevdi Töreni’ne geçildi. Toros Üniversitesi Senatosu’nun 2013 yılında aldığı karar ile Cittaslow (Sakin Şehir) kavramını Türkiye’ye getirmiş olan Seferhisar Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer’e Fahri Doktora Unvanı verildi.

MERSİN, (DHA)
26.10.2016)(FOTOĞRAF)


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!