Tepki için zeytin fidanı diktirler

Güncelleme Tarihi:

Tepki için zeytin fidanı diktirler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2018 13:17

Tepki için zeytin fidanı diktirler

Haberin Devamı

Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA)- MERSİN’in merkez Mezitli ilçesinde 76 dönüm park ve spor alanı işaretli arazinin hazine tarafından otel yapılması için tahsis edilmesine vatandaşlar tepkilerini zeytin fidanı dikerek gösterdi.
Tece Gönüllü Evi yanında yapılan fidan dikimine Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, CHP İlçe Başkanı Bayram Yıldırım ve vatandaşların katıldı. Etkinlikte yüzlerce çevre gönüllüsü barışı simgeleyen zeytin ağaçlarını dikti. Toplanan gurup daha sonra çalan müzik eşliğinde halay çekti.
Törende konuşan Başkan Tarhan, süreç hakkında bilgi vererek, "Biz bunun prosedürü yerine getirmek için yapıldığını biliyoruz. Sonraki süreçte devir için işlem yapacaklar. Oysa daha bu hafta Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edilen 1/5000’lik planda da bu arazi park-yeşil alan ve spor alanı olarak işaretlenmiş durumda. Belediye meclisimizin tüm partilere mensup üyeleri Türkiye’ye örnek olacak bir kararla, oy birliği ile ortak mücadele kararı aldı. Ak Parti İl Başkanımız Cesim Ercik’te bizzat konuyu İl Başkanları Toplantısı’nda Başbakan Binali Yıldırım’ın da bulunduğu bir ortamda sunum yaparken bu alanın yeşil alan olarak kalması yönündeki tavrını vurguladığını, 24 Şubat’ta yapılacak başka bir toplantıda daha ayrıntılı olarak bu projeye karşı olduklarını ifade edeceğini söyledi. Şimdi de görüyoruz ki yüzlerce insanımız çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için buraya gelerek bizlere güç verdiler. Tüm herkese teşekkür ederim" dedi.
Gerçekleştirdikleri çevre mücadelesine farklı kesimlerden tepkilerde geldiğinin ifade eden Tarhan, "Bize otele neden tepki gösteriyorsunuz? diyenlerde oldu bize. Biz sosyal demokrat anlayışımız gereği turizmin gelişmesine ve otele karşı çıkmıyoruz. Hatta bu tür girişimleri Belediye Meclisimizle birlikte her zamsan destekliyoruz. Hatta Mezitli’de birçok otel zinciri tesis yapmak için görüşmeler de yapıyorlar. 82 milyon vatandaşın hakkı olan bir arazinin birkaç kişiye peşkeş çekilmesine karşıyız. Ancak, bir yeşil alan otel yapılmak için ayrılıyorsa, aynı alan kadar başka yerde bir arazi üretilmek yasal zorunluluk. Bu gerçekleşmezse yargıya giderek adaleti arayacağız. Korkarak bir yere varamıyoruz. Bu mücadelemizde bizlere destek veren herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.
CHP Milletvekili Kuyucuoğlu da, kendi arazisine sahip çıkmak için gelen herkese teşekkür ettiği kaydederek, şunları söyledi:
"Maalesef tüm kurumlarımızda bu tür garabetler yaşıyoruz. Bazı bakanlıklarımıza ve TOKİ’ye hiçbir yere danışmadan imar yapma yetkisi verildi. Vatandaşın ve yerelin istemediği şeyleri tepeden inme şekilde kendi keyiflerine göre imar durumunu değiştirebiliyorlar. Ben bu alanımızın ranta kurban edilmemesi için aynı komisyonda yer aldığımız TOKİ başkanıyla da görüşeceğim. Daha önce Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yeri için gereken tepkimizi göstermiş onlarda orası için bekleme kararı almışlardı. Aynı tavrımızı bu alan içinde göstereceğiz. Onlarda toplumsal tepkilere karşı duyarlı oluyorlar. Ancak bu tepkilerin kararlı olması gerekiyor. Arazimize sahip çıkmak için Mersinlilere büyük görev düşüyor."
Sivil toplum örgütleri adına konuşan Tema Vakfı İl Temsilcisi Perihan Saydan Pazarbaşı, çocukların oyun oynayacağı, doğayla iç içe olacağı küçücük bir alan dahi kalmadığına vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
"Burada görüyorum ki oldukça büyük bir kalabalık çevre konusunda ne kadar duyarlı olduğunu göstermek için buluştu. Çocuklarımıza oyun oynamaları, nefes almaları için daha temiz ve yeşil bir çevre bırakmalıyız. Bunun içinde birlik olmalı ve mücadele edenlere destek vermeliyiz."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!