Tekli'den MTSO seçimi öncesi değerlendirmeler

Güncelleme Tarihi:

Tekliden MTSO seçimi öncesi değerlendirmeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2017 13:54

Tekli'den MTSO seçimi öncesi değerlendirmeler

Haberin Devamı

MERSİN-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, eylül ayında yapılacak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanlığı seçimleri öncesi değerlendirme toplantısı düzenledi.
Tekli'nin La Loba Restaurant'da düzenlediği toplantıya MTOSB Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Çay ile bazı sanayiciler katıldı. MTSO seçimleri ile ilgili görüşlerini açıklayan Tekli, 1999’dan bu yana oda meclisine girdiğini belirtererek, şöyle devam etti: 
''Mersin için öncü bir kuruluş ve buranın çok iyi şekilde yönetilmesi gerekiyor. Şu an meclis üyesiyim ve bunun için yeniden adayım. Ama duyduğum kadarıyla başkanlık olayı çok erken. Önce bir sistem gereği meclis üyeleri seçiliyor sonra liste yapılır ve seçime girilir. Yaklaşık 100’e yakın meclis üyesi seçilecek. Ben de meslek grubumdan adayım. OSB’de de üst üste 5 seçim kazandım. MTSO çok değerli bir kurumumuz. Bu kente karşı olan sevgiyi hissediyorum ve çalışmalarımız ilerde çok ciddi meyveler verecek. Mersin’de yapılacak çok iş var."
OSB olarak yaptıkları çalışmaları değerlendiren Başkan Tekli ''Sanayicimizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hizmet üretiyoruz. Şu an üçüncü bölgede tahsislere başlayacağız. Bir yandan da dördüncü bölge için çalışmalarımız var" diye konuştu. 
OKUL PROJESİNDE BAŞARI
Sabri Tekli, MTOSB bünyesinde 6 yıl önce ara eleman sıkıntısının çözümüne ilişkin ortaya çıkan okul projesine de değindi. Okula 120 öğrenci ile başladıklarını vurgulayan Tekli, şunları söyledi:
''Şu an 480 öğrenciye ulaştı. Türkiye’nin yapmak istediği projeyi hayata geçirdik. Artık herkes kendi mesleğinde ciddi eleman arayışında. Meslek bilgisi çok önemli. Biz okulda 480 öğrenci ile eğitimi sürdürürken, 24 kişilik sınıflar bu yıl 30’a çıkarıldı. Devletten öğretmen desteği almıyoruz, öğretmenlerimiz özel. Çocuklarımız el becerilerini arttırıyor, pratik öğreniyorlar Bugüne kadar 381 öğrenci mezun ettik ve bunların yüzde 50’sini üniversiteye gönderdik ama yüzde 50’si daha okurken aranan eleman oldu." 

İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!