Tarsus'ta Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 13:08

Tarsus'ta Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı açıldı

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tasarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan Tarsus Kültür Park ve Yarenlik Alanı'nın açılışını gerçekleştirdi.
Açılış törenine, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Tarsus Belediye Başkanı Başkanı Şevket Can ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile Halk Oyunları Dansları Topluluğu gösteri sundu. Ardından Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can açılış konuşmasını yaptı. Tarsus'tan Ali Yapalak şiir okurken, sanatçı Ahmet Çiçek de Tarsus Parkı türküsünü seslendirdi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise uzun süre Belediye Başkanlığını yaptığı Tarsus'ta Kültür Park'ı koruma ve geliştirme adına çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kocamaz şöyle devam etti:
"Kültür Parkımızı tamamen yenileyerek bugün gururla izlediğimiz güzelliklere kavuşturduk. Işıklı küresi, fıskiyeli süs havuzları, sergi üniteleri, kafeterya ve restoranı, çocuk oyun alanı, hobi ve fitness alanları, yürüyüş yolları, gençlik merkezi, modern kent mobilyaları, cami, şadırvan ve diğer sosyal donatılarıyla birlikte Tarsus'umuza dört dörtlük bir eser kazandırdık. 33 farklı türde bin 3 yüz 53 adet ağaç, 25 farklı türde 13 bin 761 adet çalı çiçeği, 6 farklı türde 11 bin 248 adet mevsimlik çiçek ve 17 bin 500 m2 rulo çim ile süslediğimiz Kültür Parkımızı bambaşka bir görünüme kavuşturduk."
Törene ayrıca; Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, MHP İl Başkanı Afşin Atsız Yılmaz, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Demir, Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Emre Bircan, Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Recep Özdemir, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!