Tarsus’ta köy şenlikleri

Güncelleme Tarihi:

Tarsus’ta köy şenlikleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 13:54

Tarsus’ta köy şenlikleri

Haberin Devamı

MERSİN’in Tarsus İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bereket Diyarı Tarsus Köy Şenlikleri’ renkli görüntülerle başladı.
İlk şenlik, Çiçekli Mahallesi'nde gerçekleşti. Programda çocuklara yönelik eğlenceler, oyunlar, yarışmalar ve ilizyon gösterisi yer aldı. Yöresel sanatçı Abdil Çemer’in  şarkıları ile devam eden programda mahalle sakinlerinin yaptığı kuru fasulye, dövme pilavı ve yüzük çorbası ile kıl çadırda yapılan köy sıkması ikram edildi.
Etkinlik kapsamında bir çiftin nişanı da yapıldı. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın nişan yüzüklerini takmasının ardından halaylar çekildi. Köy şenliklerinin birlik ve beraberliğe katkı yapacağını belirten Başkan Can, "Köy şenliklerimizde bir araya geleceğiz ve kaynaşacağız. Kültürümüzü yaşatacağız, birlikteliğimizi hep sıcak tutacağız" dedi. Mahallelerle ilgili çalışmalara da değinen Can şunları kaydetti:
"Mahallelerimizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İlerleyen günlerde, Yenice ve Baltalı’dan başlayarak Baltalı, Kargılı, Badras, Karsavuran, Tiznik, Simitedili, Karaçerçili ve Çiçekli Mahallesi de dahil bu mahallerimizdeki sünnet olmayan bütün çocuklarımızı bir merkezde toplayarak sünnetini belediye olarak yapacağız. Kimse çocuğunu sünnet ettirmesin, kirvesi de Şevket Can olacak."

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!