Tarsus'ta 3'üncü Ekonomi Toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta 3üncü Ekonomi Toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2017 13:43

Tarsus'ta 3'üncü Ekonomi Toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin),(DHA) - MERSİN Valiliği talebi doğrultusunda altı ayda bir yapılan 'Ekonomi Toplantıları'nın üçüncüsü Tarsus İlçesinde gerçekleştirildi.
Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda, Kaymakam Yüksel Ünal başkanlığında düzenlenen toplantıya Emniyet Müdürü Halis Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bağrık, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü Hayri Erdoğan, İŞKUR Müdürü Kürşat Dal, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı ve bazı daire müdürleri katıldı.
350 bin nüfuslu kentin kalkınması için mevcut projelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Ünal,ekonomik canlanma konusunda hep birlikte el ele verilmesi gerektiğini belirterek, "Tarsus’a yapılması planlanan 600 yataklı yeni Tarsus Devlet Hastanesi ihalesin 19 Aralık'ta gerçekleştirildi. Hastane yapımı için çok sayıda firma başvuruda bulundu. Tarsus'ta ihtiyacı hissedilen hastane 71 bin 744 metre kare alan üzerine kurulu. 8 bin 800 metre karelik oturum alanı ile 80 bin 800 metre kare olacak. Kentin gelişmesine en büyük katkı sağlayacak projelerin başında Yenice'de bulunan Lojistik Köy geliyor. Bunun yanı sıra kurulacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi, Çukurova Havaalanının tamamlanması ile ilçede yeni istihdamların önü açılacak. Tarsus'ta fakülte sayısı arttırılmalı ve Tarsus’un bir devlet üniversitesine kavuşturulması gerek" dedi.
Daha sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Bağrık ise, yerel yönetim olarak kentin gelişmesine katkı sağlayacak projelere, eğitime ve hayatın her alanında atılan adımlara maddi söyledi.
Toplantı, hayata geçirilecek projeler hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!