Tarsus Belediyesi’nden 472 konutluk proje

Güncelleme Tarihi:

Tarsus Belediyesi’nden 472 konutluk proje
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2018 11:37

Tarsus Belediyesi’nden 472 konutluk proje

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN'in Tarsus ilçesinden ‘Tarsus’ta Ev’lenmeyen Kalmayacak' sloganıyla 472 konutluk Belediye Konutları projesinin yapılan tanıtımı büyük ilgi görü.
Tanıtım toplantısı Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgi ve katılım gösterdiği toplantıda Belediye Başkanı Şevket Can, vatandaşlara hem projeyi anlatarak, sorulara da cevap verdi. Toplantıda konuşan Başkan Can, güncel banka faizlerinin yüksekliği yüzünden vatandaşların mağdur olmasına izin vermeyen bir ödeme planı oluşturduklarını söyledi. Peşin ödemelerde yüzde 10 oranında indirim imkânı da sunduklarını da belirten Başkan Can, ön kayıt bedelinin ise yalnızca 1000 TL olacağının müjdesini dile getirdi. Aşırı talep olması durumunda gazi yakınlarına, engellilere ve ailelerine, evi olmayan vatandaşlara öncelik tanınacağını kaydeden Başkan Can, "Müracaat edenlerin içerisinde anne ve babası ya da çocuğu engelli olanlara, anne babası yada çocuğu gazi olanlara, emekli olup konut sahibi olmadığını belgeleyenlere, emekli olmayıp konut sahibi olmadığını belgeleyenlere öncelik verilecek, belirlenecek kontenjan oranında kuraya tabi olmayacaklardır. Müracaat formu, ön kayıt sözleşmesi ve elimizdeki broşür bir dosya içerisine konularak vatandaşlarımıza verilecektir. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Toplantı da söz alan Kaymakamı Yüksel Ünal ise, 330 bin nüfuslu ilçenin kaliteli bir toplu konut ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Belediyemiz külfetli bir işe girişti. Parasal değeri yok, kar amaçlı değil. Belediye başkanımız ev almak isteyenlere böyle kaliteli ve örnek bir yapılaşma olan bir hizmet sunuyor. Bugün böyle bir projeye ‘Bismillah’ dedik. Tüm Tarsus halkımıza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Belediye Konutları 3 adet zemin+16 katlı, 5 adet zemin+13 katlı toplam 8 adet blok yapılacak. Bloklardan biri 3+1 (160m2) diğer 7 tanesi 2+1(120)m2’lik dairelerden oluşacak. Parseller üzerinde toplam 64 adet 3+1, 388 adet 2+1 daire bulunacak. Yine blokların zemin katlarında daire olarak kullanılacak yerler 85 m2 brüt alana sahip ve 2+1 dairelerden oluşacak. Toplam 20 zemin kat daire bulunacak proje için 5 Kasım tarihinde Belediye Tesisleri Beyaz Ev’de kayıtlar alınacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!