Tahrip edilen Madımak Anıtı yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Tahrip edilen Madımak Anıtı yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 11:33

Tahrip edilen Madımak Anıtı yenilendi

Haberin Devamı

MERSİN'de merkez Akdeniz İlçe Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edilen 2 Temmuz Madımak, Barış ve Kardeşlik Parkı içerisindeki anıtı yeniledi. Benzer şekilde tahribata uğrayan Hrant Dink Parkı'ndaki anıtın onarılmasının da en kısa sürede bitirileceğini açıklandı.
Geçtiğimiz ay içerisinde Akdeniz Belediyesi'nin parklarına yönelik saldırılar sonucu tahribata uğrayan anıt eserlerin onarımına başlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş'ın talimatı doğrultusunda anıt eserlerdeki bozulmaların düzeltilmesi için harekete geçti. İlk olarak 2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı'nda çalışmalarına başlayan ekipler, Sivas Madımak Otel'de yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu levhaların tamamını yeniledi. Anıtın genel temizliği yapılarak, isim levhalarının yazılı olduğu bölüm şeffaf akrilik malzemeyle kaplanarak olası saldırı girişimlerine karşı güçlendirildi. Aynı şekilde merkez hizmet binası önünde bulunan havuzlarda tahrip edilen mozaik kaplamalar yenilendi, kırılan havuz fıskiyeleri yenileriyle değiştirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, Hrant Dink Parkı'nda bulunan anıtın kırılan güvercinlerinin de en kısa sürede tamamlanacağını duyuruldu.
Her iki anıta yönelik saldırının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Başkan Aktaş, bu saldırıların 'münferiden' olduğunu düşündüklerini dile getirdi. Mersin'de barış ve kardeşlik ikliminin önemine dikkat çeken Aktaş şunları söyledi:
"Din, dil, ırk ayrımı olmaksızın herkesin huzur içinde yaşadığı bir kentin tesis edilmesi için tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasına ihtiyacımız var. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, bizim gibi düşünmeyenleri ayrıştırmadan hoşgörü içerisinde yaşamak hepimizin en temel hakkıdır. Kent yöneticileri olarak bizler bu konuda üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda 2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı ile Hrant Dink Parkı'ndaki üzücü olaylara ivedi şekilde müdahale ettik. Umuyorum ki benzer bir olay tekrar yaşanmaz ve ebediyete intikal etmiş olan değerli insanların hatıralarına saygısızlık yapılmaz."

MERSİN, (DHA)
(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!