Silifke'de kivi hasadı başladı

Güncelleme Tarihi:

Silifkede kivi hasadı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 10:04

Silifke'de kivi hasadı başladı

Haberin Devamı

Erol OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Silifke ilçesinde üretilen kivinin hasatına başlandı.
Çiftçi İsmail Çocuk'un Canbazlı mahallesinde yer alan kivi bahçesindeki hasat etkinliğinde; Kaymakam Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun başta olmak üzere ilçe protokolünün önemli isimleri yer aldı. İlçede 550 dekarlık alanda yapılan kivi üretiminden yıllık ortalama bin 250 ton ürün alındığını belirten Kaymakam Cinbir, Aksıfat Barajı ile birlikte sulama olanaklarının artacağını, böylelikle ortalama 3 bin ton üretim yapılabileceğini söyledi.
Belediye Başkanı Turgut da ilçedeki toprakların verimliliğine dikkat çekerek, "Bu verimli topraklar üzerinde kendi kendimize yeteriz. Önemli olan ekonomik açıdan güçlü olmak, dik durabilmek. Ekonomi yönünden güçlü olmanın yolu da üretmektir" dedi.
İlçedeki ilk kivi üretiminin 2003 yılında Kızılgeçit mahallesindeki 1 dönümlük arazide başladığını bildiren Ziraat Odası Başkanı Doygun da "Bugün 550 dönüm kivi üretim alanına ulaştık. Bölgemizde turfanda her üründe olduğu gibi kivide de yüksek kalite yakalanmıştır" ifadesini kullandı.
Dalında kalitesine göre 5-6 TL'den alıcı bulan kivi; Rusya, Azarbeycan, Türkmenistan, Özbekistan ve Ermenistan gibi ülkelere ihraç ediliyor.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!