Silifke'de incir ve fıstık için festival

Güncelleme Tarihi:

Silifkede incir ve fıstık için festival
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 12:44

Silifke'de incir ve fıstık için festival

Haberin Devamı

MERSİN’in Silifke İlçesi’nde belediyenin ev sahipliğinde yapılacak olan Nuru İncir ve Yayla Fıstığı Festivali hazırlıkları sürüyor.
20 Ağustos'ta  gerçekleştirilecek olan İncir ve Yayla Fıstığı Festivali nedeni ile Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Nuru Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Nuri Ünal ile Mahalle Muhtarı Mustafa Şen ve vatandaşlarla bir araya gelerek durum değerlendirmesinde bulundu. Yörenin tanıtımını ve kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan festivalleri gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirten Başkan Turgut, "Festivalimiz sayesinde, hem yöre insanlarımızı buluşturuyor, hem de yaşadığımız yayla mahallelerimizin tanıtımını en iyi şekilde yapıyoruz. Festival hazırlıklarımız şuan devam ediyor. Festivalimizde stand gezileri, yarışmalar, yemek ikramı, halk oyunları gösterileri, tiyatro  gösterileri ve yine fasıl grubunun muhteşem konserleri yer alacak. Ayrıca bütün bu etkinliklerimizin hemen ardından yöre sakinlerimizin de yoğun talebi üzerine Ankaralı Ayşe Dinçer ses sanatçımızı halkımızla buluşturacağız" dedi.
Festivalle sayesinde yörenin, tarım ürünleri, doğal güzellikleri, kültürü ve sosyal yaşantısını tanıtma imkânı bulunduğunu da ifade eden Başkan Turgut, "Bizim olan değerlerimiz nasıl bize sapasağlam geldiyse, bize düşen de bu değerlerimize sahip çıkıp, eksiltmeden, bilakis üzerine daha fazlasını koyarak geleceğe aktarmaktır. İlçemizin sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükselmesi, kısacası merkez ve kırsalıyla daha yaşanılabilir bir Silifke’nin gerçekleşmesi’ hep hayalimiz, önceliğimiz ve hedefimiz olmuştur" diye konuştu.
Mahalle Muhtarı Şen ve Dernek Başkanı Ünal, mahallenin tarihi ve doğal güzellikleriyle ilçenin en önemli köyleri arasında yer aldığını kaydettiler.

SİLİFKE(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!