Silifke'de festival coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Silifkede festival coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 10:58

Silifke'de festival coşkusu

Haberin Devamı

 



MERSİN'in Silifke Belediyesi'nce bu yıl 2'incisi düzenlenen Çağla Festivali ve Kültür Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.
Belediye Başkanı Mustafa Turgut'un da katıldığı şenlikte vatandaşlar, çeşitli etkinliklerle coştu. Yarışmalar, tiyatro gösterileri, Aşuk Maşuk ve Fasıl grubu gibi etkinliklerin yer aldığı festivalde sahne alan Ayşe Dinçer, Silifkelileri coşturdu. Dinçer, yaklaşık 10 bin kişinin izlediği konserde ayağına lastik pabuç ve üzerine şalvar giyerek dans etti.
'En iyi çağla yarışması' da yapılan festivalde konuşan Belediye Başkanı Turgut, yörenin tanıtımını ve kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan festivali gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Turgut, "Böyle birlikteliklerimiz sayesinde yöremizi, tarım ürünlerimizi, doğal güzelliklerimizi, kültürümüzü ve sosyal yaşantımızı tüm dünyaya tanıtma imkanı buluyoruz. Bizim olan değerlerimiz nasıl bize sapasağlam geldiyse, bize düşen de bu değerlerimize sahip çıkıp, eksiltmeden, bilakis üzerine daha fazlasını koyarak geleceğe aktarmaktır. İlçemizin sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükselmesi, kısacası merkez ve kırsalıyla daha yaşanılabilir bir Silifke'nin gerçekleşmesi hep hayalimiz, önceliğimiz ve hedefimiz olmuştur" dedi.


Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin),(DHA)

FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!