Silifke’de Dünya Meteoroloji Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Silifke’de Dünya Meteoroloji Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 16:37

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Silifke ilçesinde Dünya Meteoroloji Günü törenle kutlandı.

İlçe Meteoroloji Müdürü Sıddık Şen, Müdürlük bahçesindeki törende, bu yıl günün, küresel iklim değişiklerine vurgu yapmak ve yaşanan ısınmaya dikkat çekmek amacıyla "Daha sıcak, daha kurak, daha nemli bir gelecekle yüzleşmek" temasıyla kutlandığını kaydetti.

İklim değişikliğinin her ne kadar doğal süreçlerle birlikte yaşandığı bilinse de doğal olmayan süreçlerle geliştiğinin ve insan aktivitelerinden kaynaklandığının kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Şen, şunları söyledi:

“Bu insan aktivitelerinin başında sulak alanlar ve ormanlar gibi yutak alanların yok edilmesi ve fosil yakıtların giderek artan oranda kullanılması gelmektedir. Yaşanan bu değişimler ve yapılan değerlendirmeler iklim değişikliğini günümüzün en önemli sorunlarından biri haline getirmiştir. Gerekli önlemlerin zamanında alınmaması halinde yıkıcı sonuçları olacak bu sürecin iyi takip edilerek iklim değişikliği ile mücadelede, hedef ve politikanın belirlenmesi zorunlu hale gelmiştir.”

Haberin Devamı

Etkinlikte, meteoroloji çalışmaları hakkında broşür dağıtıldı, yapılan çalışmalar ve kullanılan teknik malzemeler hakkında bilgi verildi.

Törene, Kaymakam Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Mustafa Turgut ile davetliler ve öğrenciler katıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!