Silifke’de "Doğru ağaç budama" yarışması

Güncelleme Tarihi:

Silifke’de Doğru ağaç budama yarışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 15:42

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Mersin’in Silifke ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "budama günü" etkinlikleri kapsamında "doğru ağaç budama" yarışması düzenlendi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Kabasakallı Mahallesi'nde düzenlenen yarışmada yaptığı konuşmada, doğru ağaç budayıp kaliteli ürün üretilerek hem yurt içine hem de yurt dışına gönderilerek ülke ve ilçenin ekonomisine daha fazla katkı sağlanacağını ifade etti.

Yüksek okulların tarım bölümü öğrencilerin de yarışmayı izlemesinin kendisini memnun ettiğini belirten Cinbir, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü ise ilçe müdürlüğü olarak budama günü etkinlikleri kapsamında bu yarışmayı düzenlediklerini kaydetti.

Silifke'nin coğrafi konumu ve yılın 12 ayı tarımsal üretime uygun ekolojik koşulları sebebiyle Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olduğunun altını çizen Süngü, "Sıfırdan başlayarak 2 bin 500’e kadar ulaşan rakım dolayısıyla İlçemizin ürün deseni ve hasat tarihleri de büyük değişiklikler göstermektedir. Turfanda yetiştiriciliğin ekonomik anlamda büyük önem arz ettiği tarım sektöründe çilek, erik, kayısı, üzüm gibi birçok ürünün ilk hasadı ilçemizde yapılmaktadır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sponsorluğunu Bahco şirketinin yaptığı yarışmanın jüri üyeliklerini, Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksel Okulu Müdürü Prof. Dr. Levent Son, Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek okulundan Doç. Dr. Aşkın Bahar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Veysel Kır, SNA Europe Genel Müdürü Murat Adak ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünden Ziraat Mühendisi Mustafa Bircan yaptı.

Yarışmada, Durhasan Say birinci, Hüseyin Doğan Doğruöz ikinci, Ali Şahin ise üçüncü oldu.

Yarışmanın tek bayan yarışmacısı Reyzan Saygılı ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Dereceye giren yarışmacılara, budama aletleri ve kupa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!