Şenlik havasında fidan dikimi

Güncelleme Tarihi:

Şenlik havasında fidan dikimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2017 11:06

Şenlik havasında fidan dikimi

Haberin Devamı

 

 

 

Mersin Çocuk Hakları Çocuk Komitesi'nce oluşturulan Hatıra Ormanı'na Çocuk Komitesi Çocukları'nca değişik türde 500 fidan şenlik havasında dikildi.
Gönül elçileri yetişkinler ve çocuklar tarafından fidanların toprakla buluşması programı kapsamında 2006 yılından buyana çocuklar her yıl Anıttepe'de bulunan yaklaşık 15 dönümlük alana fidan dikiyor. Fidan dikme töreninin 11'inci yılında Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaysa, Orman İşletme Müdürü Hüseyin Çakıroğlu da etkinliğe katılarak çocuklarla birlikte fidan diktiler.
İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, UNICEF-Aile Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Uyum Projesi kapsamında bu sene ilk kez fidan dikme etkinliğine Suriyeli çocukların da katıldığını belirterek, "Amacımız çocuklara doğa ve ağaç sevgisini genç yaşta kazandırmaktır. Türkiye'de Çocuk Hakları Hatıra Ormanı Mersin'de ilktir" dedi.
Fidan dikim etkinliğinde konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, daha yeşil bir Toroslar oluşturma hedefine bir adım daha yaklaştıklarını ifade ederek şunları söyledi:
"10 yıl önce de 16 bin metrekarelik bu alanımızda ÇOGEM ile birlikte ağaç dikim etkinliği yaparak, bir hatıra ormanı oluşturmuştuk. O gün ekilen fidanlarımız şimdi ağaç oldu. Bu çalışma ile gençlerimize çevre bilincini aşılayarak dikilen ağacın kıymetini bilmelerini ve onu yetiştirerek sahip çıkmalarını amaçlıyoruz. Emek verilmeden bir değer elde edilmez. Bu çocuklarımızla birlikte bu ağaçlarımız da büyüyecek ve koca bir orman olacak. Hoş vakit geçirilecek piknik alanları yaratmış olacağız. 106 bin metrekare olarak devir aldığımız yeşil alan miktarını 13 yılda 1 milyon 200 bin metrekareye ulaştırdık. 56 olan park sayısını da 174'e çıkardık."
Başkan Tuna, daha sonra gençler ve ÇOGEM görevlileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mustafa İNSAN / MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAF


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!