'Şehrin Kahramanları' trafik kurallarına pandomimle dikkat çekti

Güncelleme Tarihi:

Şehrin Kahramanları trafik kurallarına pandomimle dikkat çekti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 10:04

'Şehrin Kahramanları' trafik kurallarına pandomimle dikkat çekti

Haberin Devamı

İbrahim MAŞE / MERSİN, (DHA)-MERSİN'de pandomim sanatçıları, özel kıyafetleri ve ellerindeki pankartlarla düzenledikleri mizansenle sürücüleri trafik kurallarına uymaları yönünde uyardı.
Merkez Akdeniz İlçesi İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki kavşakta duran 4 pandomin sanatçısı, sanatları ile trafik kurallarına dikkat çekti. Kırmızı ışıkta duran araçların arasında dolaşan sanatçılar, 'hatalı sollama, diğer dünyaya yollama, '1 dakika çok şey değiştirir', 'Sevdiğin kişi de yolları kullanıyor', 'Az daha sabır', Yayaya yol ver' yazılı dövizlerle sürücüleri uyardı. Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği programda farkındalık yaratılırken, sürücüler birden yola giren pandomim sanatçılarını görünce şaşkınlık yaşadı. Ellerindeki dövizlerle birlikte araçlar arasında dolaşıp sürücülerin dövizleri okumasını sağlayan sanatçılar, trafik kurallarını ilginç bir yöntemle hatırlattı. Bir anda karşılarında pandomim sanatçılarını gören bazı sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemezken, bazı sürücüler de eğlenceli bir yöntemle hazırlanan bilinçlendirme çalışmasından dolayı sanatçıları tebrik etti. Uygulamayı sempatik bulan sürücüler ise, sanatçıları ilgiyle izleyip bilgilendirmeden dolayı teşekkür etti.
Uygulama hakkında bilgi veren Şehir Tiyatroları ve Sinema Şube Müdürü Hüseyin Arslanköylü şunları söyledi:
"Trafikte farkındalığı arttırmak amacıyla bu proje ortaya çıktı. Belirlenen sloganları elinde tutan sanatçılar, mizansen gösteri yapıyor. Sürücüleri gülümsetmek ve trafikte farkındalığı oluşturmak adına sanatçılarımız performans sergiledi. Sürücülere, yayalara yol ver, kırmızı ışıkta geçme ve alkollü araç kullanma gibi mesajlar veriliyor. Sürücülerden çok olumlu tepkiler aldık. Trafik bilinci oluşturmak istiyoruz. Herkesin kurallara uymasını istiyoruz."

İM(AŞ/OA)(03.06.2016)(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!