Şehitlerimizi uğurluyoruz

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 14:49

- Mardin'in Dargeçit ilçesindeki çatışmada şehit düşen Jandarma Üsteğmen Şahin'in cenazesi memleketi Mersin'de toprağa verildi

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Mardin'in Dargeçit ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin, memleketi Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.

Mersin Toros Devlet Hastanesinden alınan Şahin'in cenazesi, merkez Akdeniz ilçesi Yeni Mahalle'deki babaevine götürüldü.

Şehidin naaşı, helallik alındıktan sonra Muğdat Camisi'ne getirildi. Burada cumayı müteakip kılınan cenaze namazına, şehidin babası Cafer, annesi Gülay, eşi Saliha ve ağabeyi Halil Şahin'in yanı sıra Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Baba Cafer ile ağabey Halil Şahin, şehidin Türk bayrağına sarılı tabunu öptü.

İl Müftüsü Ali Melek, cenaze namazını kıldırmadan önce yaptığı konuşmada, bir ülkenin şehitler ve gaziler sayesinde vatan olduğunu söyledi.

Melek, "İnşallah, elbette ki bunun sonu gelecektir. Devletimiz büyüktür, güçlüdür. Milletimiz büyüktür. Cenabı Allah, milletimizin huzuruna kastedenlere hiçbir zaman fırsat vermesin" dedi.

Törene katılanlar, sloganlar atarak teröre tepki gösterdi. Baygınlık geçiren bir vatandaşa sağlık görevlileri müdahale etti.

Şahin'in cenazesi, daha sonra Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Bu arada, Şahin'in astsubay olarak görev yaparken sınava girerek 2011 yılında subaylığa geçiş yaptığı öğrenildi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde dün çıkan çatışmada biri üsteğmen 3 asker şehit olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!