Sanatçı Ömür Gedik, şehit anneleri ile birlikte turunç ağacı dikti

Güncelleme Tarihi:

Sanatçı Ömür Gedik, şehit anneleri ile birlikte turunç ağacı dikti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2018 14:44

Sanatçı Ömür Gedik, şehit anneleri ile birlikte turunç ağacı dikti

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve sanatçı Ömür Gedik, şehit anneleri ile birlikte  Anneler Günü için turunç ağacı dikti.
Hürriyet gazetesi yazarı, sanatçı ve hayvan hakları savunucusu, HAÇİKO Derneği Kurucusu ve Başkanı Ömür Gedik, Anneler Günü dolayısıyla Mersin'e geldi. Başkan Kocamaz ile birlikte Mezitli'deki ayaklı mini piyanonun olduğu alana 20 adet turunç ağacı diken sanatçı, sahildeki annelere sukulent çiçeği dağıttı.
Ağaç dikimi öncesi sahil bandında küçük bir gezinti gerçekleştiren ünlü sanatçı, annelerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Kadınlara sukulent çiçeği dağıtan Başkan Kocamaz, bir kız çocuğu annesi olan Ömür Gedik'e de çiçek hediye etti. Şehit anneleri ile birlikte 20 turunç ağacını toprak ile buluşturan ikili, şehit anneleri ile ağaç dikimi sırasında duygusal dakikalar yaşadı. Başkan Kocamaz ve Gedik, ağaç dikiminin ardından Miyav Park'ı da ziyaret etti. Sokak kedileri için hayata geçirilen projeye hayran kalan sanatçı, hayvanların yaşam alanlarını gezdi.
Mersin'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Gedik, "Çok güzel iki etkinlik ile başladı benim Mersin’deki günüm. İlk olarak şehit aileleri ve Başkanımız ile birlikte ağaçlar diktik. Ben her Mersin'e geldiğimde orayı ziyaret edeceğim. Çok duygulu anlar da yaşadık. Şehit anneleri ağaçlara oğulları gibi baktılar, suladılar, topraklarını attılar. Çok güzeldi ve çok anlamlıydı. Bence Anneler Günü'nde yapılacak en güzel etkinliklerden bir tanesiydi. Ben de bunu Mersin’de yaşamış olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duydum" dedi.
Ağaç dikimine katılan Şehit Üsteğmen Emrah Şahin'in annesi Gülay Haşimoğlu Şahin ise, "Benim oğlum 2016 yılında şehit oldu. Burada hem acıyı hem de sevinci birlikte yaşadık. Çok değişik duygular. Biz şehit oğlumuz sayesinde bu kadar insanla bir araya geldik. Hem acı hem sevinç bir arada. Hem mutluyum, hem üzgünüm. Bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!