Şampiyon Ciritçilerden Başkan Turgut’a Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon Ciritçilerden Başkan Turgut’a Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 11:50

ŞAMPİYON CİRİTÇİLER SİLİFKE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA TURGUT'U MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Mersin’in Silifke ilçesinde 20 gündür kamp yapan ciritciler Yıldızlar Avrupa Şampiyonu Emin Öncel, Eda Tulsuz ve Balkan Şampiyonası üçüncüsü Berivan Şakır, Antrenörleri İbrahim Kabal ile birlikte Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’u ve başkan yardımcısı Mehmet Kafes’i makamlarında ziyaret ettiler.
Kısa sürede kariyerlerine bir çok Avrupa ve Türkiye şampiyonluğu sığdıran ciritçiler, 20 günlük Silifke kampında, 16 Mart’ta Romanya’da yapılacak Avrupa Kış olimpiyatlarına ve Temmuz ayında yapılacak olan gençler Dünya şampiyonasına hazırlanıyorlar.
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’u makamında ziyaret eden Ciritçiler ve Milli Takımlar Antrenörü İbrahim Kabal, Silifke’de bulunmaktan ve Silifke’de kamp yapmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ettiler. Kamp çalışmalarını Çamdüzü mevkiinde, Şehir Stadyumunda ve fitness salonunda yaptıklarını belirten sporcular, Silifke’nin Atletizm sporu ile uğraşanların uğrak yerinin olması için acilen tartar koş pistine ihtiyacı olduğunu söylediler.
Kendisi de Silifkeli olan Atletizm Federasyonu Milli Takım Antrenörü İbrahim Kabal, “Sporcularımızla birlikte Silifke’de uzun bir kamp dönemi geçirdik. Bu dönemde bizlere destek olan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a ve ekibine teşekkür ederiz. Silifke’nin özellikle spor alanında daha da başarılı olması için çeşitli sportif altyapıların oluşturulması gerekiyor. Başkanımız Mustafa Turgut’un da sporu sevdiğini ve spora önem verdiğini görüyoruz. Akdeniz bölgesi özellikle son zamanlarda Atletizm dalında çok iyi sporcular yetiştirmeye başladı. Bu anlamda Silifke’de büyük başarılara imza attı. Atatürk Ortaokulu öğrencileri Atletizmde Türkiye şampiyonluğu kazandı. Bu ve buna benzer sporcuların daha iyi ve verimli çalışmaları için gerekli yatırımların yapılması gerekiyor. Çamdüzü mevkii doğal kros alanı olarak bulunmaz bir yer. Bunun yanında şehir merkezimize de tartar koşu pisti ve daha gelişmiş fitness salonu oluşturula bilir. Böylelikle sporcularımızın başarısına ortak olunmuş olur” dedi.
Kendisinin de geçmişte futbol oynadığını, sporu ve sporcuyu sevdiğini ifade eden Başkan Turgut, “Silifke’de belediyeye geldiğim günden buyana spora ve sporculara destek olmaya çalışıyoruz. İlk olarak çalışmamıza futbolla başladık ama futbolun yerine oturmasıyla birlikte diğer branşlar içinde çalışmalarımız olacak. Şuan bazı mahallelerde çocuklarımız ve gençlerimizin spor yapabilmesi için sahalar oluşturuyoruz. Bu kapsamda Mukaddem mahallemize bir adet çim saha yaptık. Yeterli alanların bulunmasıyla birlikte diğer mahallelerimize de yapmaya devam edeceğiz. Biz çocukken her mahallede top oynayacak spor yapacak yerler olurdu. Şuan bu yok. Çocuklarımızı spora yöneltmek için mahallelerimizde spor alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi de bu günden sonra da spora ve sporcuya önem vermeye devam edeceğiz. Sizlere önünüzdeki şampiyonalarda başarılar dilerim. Umarım Silifke kampınız sizlere uğurlu gelir ve şampiyon olarak tekrar geri dönersiniz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!