Sağlık Müdürü Bahçacı'dan sağlıklı beslenme tavsiyesi

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Müdürü Bahçacıdan sağlıklı beslenme tavsiyesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 12:03

Sağlık Müdürü Bahçacı'dan sağlıklı beslenme tavsiyesi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, vatandaşlara kış aylarında sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.
Yaptığı yazılı açıklamada, yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanmasının sağlığın korunması açısından çok önemli olduğunu ifade eden Bahçacı, kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte beslenme şeklinde değişikliler olduğunu, özellikle yağlı ve şekerli besinlere eğilimin arttığını kaydetti. Fiziksel aktivitenin az olması, gecelerin uzaması nedeni ile televizyon başında fazla zaman geçirilmesi ve besinlerin atıştırılması gibi nedenlerden dolayı vücut ağırlığında istenmeyen yönde değişiklikler olabileceği vurgusu yapan Bahçacı, "Dört besin grubunda bulunan çeşitli besinler en az 3 ana ve 3 ara öğünde yeterli miktarlarda alınmalıdır. Vücudumuzun savunma sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden zengin, havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra kış aylarında bolca bulunan portakal, mandalina, elma, greyfurt gibi meyvelerin tüketimi önemlidir. Sindirim sisteminin sağlığı açısından meyveleri posası ile tüketmeye özen göstermeliyiz" dedi.
E vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Bahçacı, "Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmakta, A vitamininin okside olmasını da engellemektedir. Yeşil yapraklı sebzeler, fındık ceviz gibi yağlı tohumlar ve kuru baklagillerin yeterli miktarlarda tüketilmesi önemlidir. Balık, beyin fonksiyonlarının gelişimi için gerekli çoklu doymamış yağ asitleri, kalsiyum, fosfor, selenyum ve iyot mineralleri ile E vitamini için de iyi bir kaynaktır. Bu nedenle kış aylarında imkanlar dahilinde haftada 2-3 kez yenilmesi önerilmektedir. Vücut ısısını dengede tutabilmek için bol sıvı alımı gerekmektedir. Yeterli sıvı alımı vücutta oluşan toksinlerin atılmasında rol oynar" dedi.


FOTOĞRAFLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!