Safra kesesindeki taştan ameliyatsız kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Safra kesesindeki taştan ameliyatsız kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 12:55

Safra kesesindeki taştan ameliyatsız kurtuldu

Haberin Devamı

 

 

MERSİN'de 74 yaşındaki Zeliha Uygun, safra kanalını tıkayan, hayati tehlikeye yol açan ve enfeksiyon oluştuğu için klasik cerrahiyle alınamayan 1 santimetrelik taştan, ERCP yöntemiyle ameliyatsız kurtuldu
Eşini bir süre önce kaybeden, Tepeköy'de çocukları ve torunlarıyla birlikte yaşayan Zeliha Uygun, 1 ay önce karın ağrısı çekmeye başladı. Gittiği tıp merkezinde ağrı kesiciyle acısı geçici olarak dindirilen yaşlı kadına, gelişmiş bir sağlık kurumuna gitmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine Uygun, Mersin'de bir kamu hastanesine başvurdu. Hastanede Uygun'a tahlil ve tetkik yapan uzman hekimler, safra kesesini ince bağırsağa bağlayan kanalda taş olduğunu belirledi. Ancak hekimler, bölgeden enfeksiyon yayıldığı için ameliyat yapılamadı.
Bu arada yaşlı kadının sancıları ve mide bulantısı iyice artarken, böbrek yetmezliği sıkıntısı da başladı. Zeliha Uygun yoğun bakıma kaldırılmak üzereyken, çocukları tarafından bu kez Medical Park Hastanesi'ne getirildi. Gastroenteroloji Uzm. Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, Zeliha Uygun'un safra kanalındaki taşın ERCP (yöntemiyle çıkarılabileceğini belirledi. Hastanın ve ailenin de kabul etmesiyle, yaşlı kadının safra kanalına ERCP işlemi uygulandı.
Operasyonla, kanalı tıkayan 1 santimetrelik taşın bağırsaklara ulaşması sağlanırken, Zeliha Uygun da acılarından kurtuldu. Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, enfeksiyon nedeniyle ameliyat edilemeyen hastanın, ERCP yöntemi sayesinde ölümden döndüğünü söyledi.

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA)
TD(ME/OA)(6.6.2016,FOTOĞRAFLI)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!