Paletli yüzmede 18 Türkiye rekoru

Güncelleme Tarihi:

Paletli yüzmede 18 Türkiye rekoru
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 15:04

Paletli yüzmede 18 Türkiye rekoru

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)MERSİN'de, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF)’nin 2016 yılı faaliyet programlarından olan TSSF Paletli Yüzme Kulüplerarası Büyükler Türkiye Şampiyonası yarışmalarında performanslarıyla göz dolduran sporcular 18  Türkiye rekoruna imza attı.

25-27 Mart tarihleri arasında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen şampiyonluk yarışmalarında 23 spor kulübünden sporcuların yanı sıra bireysel olarak da 22 paletli yüzme sporcusu kıyasıya mücadele etti.

En çok madalya kazanan kulüp takımları sıralamasında Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü toplam 14 madalya ile birinci sırada yer alırken, İTÜ GVO Spor Kulübü 11 madalya ile ikinci, Bakırköy Su Sporları Kulübü 10 madalya ile üçüncü sırada yer aldı.

Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü’nden Zeynep Ak 100 metre su üstü disiplininde 45.66 saniyelik derecesiyle ümitler yeni Türkiye rekoru, 400 metre su üstünde 03.34.41 dakikalık derecesiyle büyükler, gençler ve ümitler kategorisinde yeni Türkiye rekorları ve 1500 metre suü stünde 14.50.72 dakikalık derecesiyle gençler ve ümitler yeni Türkiye rekoru olmak üzere toplamda 6 ayrı rekorun sahibi oldu.

Bayanlar ve erkekler kategorisinde 156 sporcunun su üstü, çift palet, bayrak, tüp ve dip disiplinlerinde nefes kesen mücadelelerinin yaşandığı şampiyonanın kapanış ve madalya töreninde konuşan TSSF Başkanı Şahin Özen, "Paletli yüzme disiplinlerinde şampiyonluk için mücadele eden sporcularımızın performanslarından son derece memnunuz. Paletli yüzmede son yıllarda kat ettiğimiz mesafenin meyvelerini, özellikle uluslararası yarışmalarda elde ettiğimiz başarılarla topluyoruz. Bu şampiyonada sporcularımız 18 Türkiye rekoru kırdılar. Bu sonuçlar son derece sevindirici ve geleceğe daha bir umutla, güvenle bakmamızı sağlıyor. Şampiyonada kıyasıya mücadele eden tüm sporcularımızı, katılan spor kulüplerimizi, hakemlerimizi, antrenörlerimizi, emeği geçen herkesi ve ayrıca Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen resmi kuruluşlara federasyon yönetim kurulu ve şahsım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ME(AP)(29.03.2016), (FOTOĞRAFLI) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!