Operacılar Atatürk'ü sevdiği şarkılarla andı

Güncelleme Tarihi:

Operacılar Atatürkü sevdiği şarkılarla andı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 13:53

Operacılar Atatürk'ü sevdiği şarkılarla andı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 78’nci yıl dönümü nedeni ile düzenlenen törenlerde renkli görüntüler yaşanırken sanatçılar Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.
Atatürk'ün 78'inci ölüm yıldönümünde, Cumhuriyet Alanı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Bazı vatandaşların üzerinde Atatürk portresi bulunan tişörtler giyerek geldiği tören çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunularak bando takımı eşliğinde istiklal Marşı okunduğu törende, saat 09.05'i gösterdiğinde çalmaya başlayan siren ile birlikte, binlerce kişi saygı duruşunda bulundu.
Kültür Merkezi'nde devam eden anma etkinliklerinde Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçıları eşliğinde okunan İstiklal Marşı'nın ardından Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Asker’in '10 Kasım Atatürk’ü Anma’ konulu bir konferans verildi. İki öğrencinin şiir okumasının ardından MDOB solist sanatçıları Çiğdem Aladağ, Zeynep T. Kağnıcı, Hakan Bölükbaşı, Funda Hayfavi, piyanist Ahad Asker yönetiminde sahne alarak Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Daha sonra sahneye gelen Devlet Klasik Türk Müziği Korusu tarafından 'Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar' temalı etkinlik gerçekleştirildi.
Bu arada Karayolları 5’nci Bölge Müdürlüğü de, törenle andı. Karayolları 5’nci Bölge Müdür Yardımcıları Turan Yılmaz, Bülent Hacak, Metin Aytekin, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Ziya Çoban, İnsan Kaynakları Şube Müdürü Murat Yeşiltepe, Destek Hizmetleri Şube Şefi Şerife Kızılaslan ile çok sayıda çalışanlar katıldığı program öncesi yakalara Atatürk resmi takıldı. Saat 9.05’te saygı durusuyla başlayan program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Tarsus İlçesi’ndeki tören ise Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşti. Çelenklerin Atatürk Anıtı’na bırakılması ile başlayan törene, Kaymakam vekili Vali Yardımcısı Ayhan Bayhan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selim Onaran, Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Emniyet Müdürü Salim Çakan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Törenin sonunda gaziler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler Atatürk anıtı önünde fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

DHA(ME/OA/ )(10.11.2016, FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!