Okuma yazma kursuna kadın ilgisi

Güncelleme Tarihi:

Okuma yazma kursuna kadın ilgisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2018 16:41

Okuma yazma kursuna kadın ilgisi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, ülke çapında başlatılan okuma-yazma seferberliği kapsamında, Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan Ahmet Mete Işıkara İlkokulu’nda açılan dersliklerde eğitim gören kadınları ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın himaye ve destekleri ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda, şubat ayında başlayan ‘Okuma-Yazma Seferberliği' kurslarına, Mersin’den de yoğun bir katılım yaşanıyor. Seferberlik kapsamında Akdeniz ilçe sınırlarında bulunan Ahmet Mete Işıkara İlkokulu’nda kursiyerler için 6 derslik açılırken, kurslara farklı yaş gruplarından yaklaşık 150 kadın katılıyor.
Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, beraberinde Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ile birlikte, okuma-yazma kursuna katılan kadınların bulunduğu sınıfları ziyaret etti.
Kursiyerlerle sohbet edip talepleri olup olmadığını soran Başkan Pamuk, içinde kırtasiye malzemesi olan çantaları okuma-yazma seferberliğine katılan kadınlara hediye etti. Anneleriyle birlikte sınıflara giren küçük çocukları da unutmayan Başkan Pamuk, onları da oyuncaklarla sevindirdi. Kursiyerlere hitap eden Pamuk, “Sizlerden ricam, kurslara mutlaka devam etmenizdir. Ondan sonra da sizleri ortaokula, liseye kaydedelim. Diplomalarınızı alın ve inşallah ikinci kademeye geçtiğinizde daha farklı etkinliklerle eğitimlere devam edeceğiz. Yeter ki sizler kurslara katılın. Hiç merak etmeyin, sonuna kadar yanınızdayız, ne gerekiyorsa yerine getirmeye hazırız. Sizlere başarılar diliyorum" dedi.
Okuma-yazma kursuna katılan kadınlar da kendilerine bu fırsatın sunulmasından dolayı şükran ve teşekkürlerini dile getirdiler, kursların devam etmesini talep ettiler. Okuma-yazma bilmedikleri için hastaneye veya bir kamu kurumuna gittiklerinde kendilerini ifade edemediklerini, sorunlarını anlatamadıklarını belirten kadınlar, bu kurslar sayesinde kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!