Öğretmenlere Su Semineri

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere Su Semineri
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 12:14

MESKİ TARAFINDAN 'DÜNYA SU GÜNÜ' ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN EĞİTİM SEMİNERİNDE, ÖĞRETMENLERE SUYUN ÖNEMİ ANLATILDI.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) tarafından, ’Dünya Su Günü’ kutlamaları kapsamında düzenlenen seminerde, öğretmenlere suyun önemi anlatılırken, susuzlukla karşı karşıya kalmamak için öğrencilere aktarılmak üzere su israfından kaçınmaları konusunda sunumlar yapıldı.
’Dünya Su Günü’ dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında ilkokul, orta ve lise öğretmenlerine, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi ve MESKİ temsilcileri tarafından, ’İçilebilir suyun nasıl elde edildiği, suyun gizemi, su ve sağlık, su tasarrufu’ konularında semineri verildi. Eğitim seminerinde ilk olarak ‘Su Tasarrufu’ konusunda TEGV Mersin Öğrenim Birimi sorumlusu Müberra Ateş bilgi verdi.
MESKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Halil Kabak ise, suyun gizemi, içilebilir suyun nasıl elde edildiği ve su konusunda MESKİ’nin yaptığı çalışmaları anlattı. 9 Mart tarihinde başlayan MESKİ Genel Müdürlüğü ’Dünya Su Günü’ etkinlikleri kapsamında, tüm öğrencilerin taktirini toplayan ’gözyaşları değil dereler aksın’ adlı kısa film hazırlayan Kızılbağ Ortaokulu Türkçe öğretmeni Mesut Tekin’de, hazırlamış olduğu kısa film hakkında bilgi verdi.
Eğitim semineri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sergilediği, ’Kavuklu ve Pişekar’ ortaoyunu ile sona erdi. Seminerin sonunda, MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından katılımcılara sertifika verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!