Mut’ta iş insanlarına plaket

Güncelleme Tarihi:

Mut’ta iş insanlarına plaket
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2020 12:58

Mut’ta iş insanlarına plaket

Haberin Devamı

Murat SÖZERİ/ MUT,(Mersin),(DHA)- MERSİN’in Mut İlçesinde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Mut iş dünyası temsilcilerine plaket verildi.
Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene; Kaymakam Muammer Köken, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Gürsel Aydın, Emniyet Müdürü Zafer Şenocak, Jandarma Komutanı Teğmen Nusret Atılgan, Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Mal Müdürü G. Hürriyet Şenel, oda başkanları ve üyeler ile davetliler katıldı.
Plaket töreninin açılışında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Gürsel Aydın oda olarak ilçede yetişen ürünlerin dünya ve Türkiye pazarlarında hak ettiği yeri alarak ekonomik yönden daha çok pay alabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Belediye Başkanı Volkan Şeker de Mut için çalışan herkese teşekkür ettiğini söyledi. Mut Kaymakamı Muammer Köken de, ilçede göreve başlayalı 6 ay olduğunu belirterek, “Zaman çabuk geçiyor. İlçemizde iş adamlarımızı, müdürlerimizi ve ilçemizin kalkınması için temel özellikli olan sektörleri belirlemeye çalıştık. Her ilçenin lokomotif bir alanı olur. Mut’un lokomotifinin de zeytinyağı olduğunu düşündük.  Mut’ta 15 milyon zeytin ağacımız var. Türkiye’nin en çok zeytin ağacı olan ilçesiyiz"dedi.
Konuşmaların ardından, aralarında kendisine ait eğitim kurumlarının kurumlar vergisi ve en çok istihdam sağlaması nedeniyle 2 plaket alan Belediye Başkanı Volkan Şeker’in de bulunduğu, 2018 yılı gelir ve kurumlar vergisi faaliyetleri, 2019 yılında en fazla işçi çalıştıran,  TOBB işbirliği ile galericilik sınavı sonrasında Galericilik Belgesi almaya hak kazananlar, Borsa Tescil işlemi yapan, ilçede ürettiği ürünleri yurt içi ve yurt dışına satarak gelir ve döviz getiren firmalar ve kişilere plaketleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!