MTSO, teknoloji odaklı çalışmayı sürdürecek

Güncelleme Tarihi:

MTSO, teknoloji odaklı çalışmayı sürdürecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2017 14:40

MTSO, teknoloji odaklı çalışmayı sürdürecek

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 2018 yılında da teknolojiyi çalışmalarında odak noktası yapmayı sürdürecek.
MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, düzenlediği toplantıda, 2017 yılına dair genel bir değerlendirme yaptı. Aşut, 2018 yılı hedeflerine değinerek teknoloji odaklı çalışmaların devam edeceğini söyledi. MTSO’nun 132 yıllık tecrübesi ile kentin ekonomisi yanında sosyal gelişimine de önemli katkılar sağladığını belirten Aşut, “Üyelerinden, meclisinden, komitelerinden, vasıflı personelinden ve 132 yıllık kurumsal tecrübesinden güç alan odamız, sadece sorunlara parmak basan değil, bu sorunlara çözüm getiren, lobi yapan, yetkili dinamikleri harekete geçiren bir kurum olmuştur" dedi.
Son yapılan ASCAME Genel Kurulu’nda tüm üyelerin oyu ile MTSO’nun İnovasyon ve Bilgi-İletişim Teknolojileri Komisyonu Başkanlığı’na seçildiğini ifade eden Aşut, "Bu yeni komisyon başkanlığı, Mersin olarak,  yüksek teknolojiyi ekonomiye entegre çabamızın da önemli bir destekçisi olacaktır. Dünyayı bu anlamda daha da yakından takip edeceğiz" diye konuştu.
Mersin’in ihracatla büyüdüğüne dikkat çeken Aşut, 2017 yılı içinde ihracatı canlandırmak adına çalışmalar yürütüldüğünü, komşu ülkelerle yaşanan sıkıntıları nedeni ile ihracatın devamı için ülke çeşitlemesine gidilmesinin, farklı pazarlara yönelik çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.
Tarıma yönelik çalışmalar gerçekleştirildiğini de kaydeden Aşut, bu kapsamda tarıma yönelik olarak nematod ile mücadeleyi yeşilbiberden çileğe taşıdıklarını, kentin en önemli ihraç kalemleri arasında yer alan limondaki Thripse zararlısına karşı da mücadele başlattıklarını anlattı.
Aynı şekilde turizmi canlandırmak adına 2017’de özellikle iç turizme ağırlık verdiklerini dile getiren Aşut, ‘Mersin Sizi Çağırıyor' sloganıyla çekilen 4 adet 30’ar saniyelik Mersin tanıtım filmini Gaziantep, Kayseri ve Ankara’da sosyal medya üzerinden izleterek yıl içinde çok sayıda yerli turistin Mersin’e gelmesine katkı koyduklarını söyledi.
MTSO’nun vizyonu, hedefleri olan, hedef belirleyen bir oda olduğunu vurgulayan Aşut, şunları söyledi:
"Bu anlamda, Odamızın çabası ve sizlerin desteğiyle Mersin artık sadece bölgesinin değil, Türkiye’nin bir şeyler beklediği bir kent haline gelmiştir. Bizler ise Odamızın 2018 yılı iş planını hazırlarken bu beklentileri göz önünde bulunduruyoruz."
Dünyada yaşanan gelişmelerle birlikte Türkiye’nin kendi ihtiyacı olan yüksek teknolojiyi kendisinin üretmek zorunda olduğunu kaydeden Aşut, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bunun bir ulusal güvenlik ve gerçek anlamda bir beka konusu olduğunu anlamalıyız. İşte tam da bu noktada uzun süredir vurguladığımız Endüstri 4.0 ve teknoloji odaklı üretim konusu daha da önem kazanıyor. Bakanlarımızın son ziyaretlerinde verdikleri 5 müjde ise bizlerin bu konuda yürütmek istediği çalışmaları çok sağlam bir zemin hazırlıyor. Kısacası bizler 2018 yılında da vizyonumuzun ve büyüklüğümüzün gereği ne ise onu yapmaya devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!