MTSO Başkanı AŞUT: Hedefimiz yüksek teknolojili üretime geçmek

Güncelleme Tarihi:

MTSO Başkanı AŞUT: Hedefimiz yüksek teknolojili üretime geçmek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 12:40

MTSO Başkanı AŞUT: Hedefimiz yüksek teknolojili üretime geçmek

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA) - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin olarak endüstri 4.0 ile yüksek teknolojili üretime geçmek istediklerini ve bu amaçla da ASCAME İnovasyon ve ICT Komisyonu Başkanlığına aday olduklarını söyledi.
MTSO'da yapılan toplantıda, Mersin'in artık sektör seçme süreçlerini geçtiğini belirten Aşut, omurga sektörler olan sanayi, tarım, lojisitik, turizm ve dış ticaretin Mersin'in geleceği olduğunu kaydetti. Hedeflerinin bu sektörlerde yüksek teknolojili bir hizmet ve üretime nasıl geçecekleri konusu olduğuna işaret eden Aşut, "Endüstri 4.0'ın gereklerini tüm sektörlerimize entegre etmek temel vizyonumuz olacaktır. Projelerimizi de buna göre seçeceğiz. Yani, robotik üretim, yapay zeka, siber teknolojiler, bilgisayar yazılımlarının temelini oluşturduğu Endüstri 4.0 vizyonu ana hedefimizdir. Bakanlığa sunduğumuz ve ilgili bakanlıkların öncü bir iş olarak gördükleri ve şifahi olarak onay verdikleri  MTSO Endüstri 4.0 Eğitim ve Uygulama Merkezi projemizin amacı da budur" dedi.
MTSO olarak önümüzdeki dönemde kurumsal hedefleri ve yönlerinin Endüstri 4.0 olduğunu açıklayan Aşut, "Tarım 4.0, Lojisitik 4.0, Sanayi 4.0, Turizm 4.0. Yani, her sektörde yüksek teknolojili bir hizmet ve üretime geçişin adıdır bu devrim. Ve hepsinin temeli eğitimdir. Var olan eğitim sistemi ile bunları başarmak zor ama umut veren büyük değişimler var. Artık eğitimde sınav isimlerini tartışmaktan kurtulup içeriğe odaklanmak, üretime dayanan, ekip çalışmasının ve proje mantığının yer aldığı atölye mantığına geçmek zorundayız. Bunun için de gereken şey Eğitim 4.0'dır. Bir sanayi devrimini ilk kez başında yakaladık. Bu fırsatı kaçırma lüksümüz yok" diye konuştu.
Mersin'in Gizemi filminin Bakü Uluslararası Turizm Filmleri Festivali ve SILAFEST Yılın En İyi Turizm Filmi ödülleri aldığını hatırlatan Aşut, böylece bu filmin Mersin'in gerçek anlamda turizm elçisi olduğunu sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!