Molla Kerim ve silah arkadaşları dualarla anıldı

Güncelleme Tarihi:

Molla Kerim ve silah arkadaşları dualarla anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 13:53

Molla Kerim ve silah arkadaşları dualarla anıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in Tarsus ilçesinin kurtuluşunda önemli rol oynayan Çeliktaş Müfrezesi Komutanı Şehit Molla Kerim ve tüm Kuva-i Milliye şehitleri düzenlenen törende dualarla anıldı.
Molla Kerim'in doğduğu Sıraköy Mahallesi'ndeki tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Burada konuşan Belediye Başkanı Şevket Can, "Milli Mücadele Dönemi, tarihimizin en kritik dönemlerinden birisidir. Molla Kerim ve silah arkadaşları, Tarsus ve bölgenin kurtuluşunda önemli kahramanlıklar göstermiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Molla Kerim ve Kuvva-i Milliye şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin, ruhları şad olsun" dedi.
Molla Kerim'in önemli bir bağımsızlık sembolü olduğunu vurgulayan MHP Milletvekili Baki Şimşek ise "Molla Kerim'in mücadelesi, vatanın, milletin, bayrağın mücadelesidir. Bugün Molla Kerim'in mezarı bile belli değildir. Fransız her türlü işkenceyi yaptıktan sonra Molla Kerim'i Bac Köprüsünden atmıştır. Ruhu şad olsun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından söz alan Araştırmacı Yazar Cezmi Yurtsever, Molla Kerim'i ve Milli Mücadele Dönemi'nin önemli olaylarını anlattı.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!