MIP Genel Müdürü Jol: Konteyner gemileri muhteşem bir büyüme gösterdi

Güncelleme Tarihi:

MIP Genel Müdürü Jol: Konteyner gemileri muhteşem bir büyüme gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2017 15:13

MIP Genel Müdürü Jol: Konteyner gemileri muhteşem bir büyüme gösterdi

Haberin Devamı

PSA ve Akfen Holding ortaklığıyla işletilen Mersin Uluslararası Limanı (MIP) Genel Müdürü Frans Jol, konteyner gemilerinin son yıllarda muhteşem bir büyüme gösterdiğini, tüm dünyada daha yeni ve daha büyük konteyner gemilerinin hizmete girdiğini söyledi.
Türkiye'nin önde gelen endüstri şehirlerine verdiği hizmetin yanı sıra, komşu ülkeler ve Ortadoğu ticaretinin dünyaya açılan kapısı olan MIP,  East Med Hub Terminali'nde daha yüksek drafta (su derinliği) sahip gemileri kabul etmeye başladı. Dev yatırımlarla birlikte konteyner hatlarının mega gemilerine ev sahipliği yapmaya başlayan MIP, geçen yıl hizmete sunulan East Med Hub Terminali'nde, 368 metre uzunluğa ve 14 bin TEU kapasiteye sahip Yang Ming, Hapag Lloyd, Nyk, Mol ve K-Line gibi armatörleri bünyesinde barındıran ve 'The Alliance' çatısı altında hizmet veren Akdeniz Servisi'ndeki 'YM World' isimli mega konteyner gemisini ağırladı. Geçtiğimiz günlerde Mersin'e ilk uğrayan mega konteyner gemisi, MIP'ye şimdiye kadar yanaşmış en büyük gemi olma özeliğini taşıyor.
MIP Genel Müdürü Frans Jol, konteyner gemilerinin son yıllarda muhteşem bir büyüme gösterdiğini, tüm dünyada daha yeni ve daha büyük konteyner gemilerinin hizmete girdiğini belirterek, Mersin'in global deniz taşımacılığı merkezi durumunu koruması için liman tesislerini mega gemilere hizmet verebilecek seviyeye yükseltmek zorunda olduklarını söyledi. Jol, EMH Terminali'nin tamamlanmasıyla, şuan denizcilik sektörünün ihtiyaçlarını tamamıyla karşılayabilir durumda olduklarını ifade ederek, "MIP sadece mega gemilere hizmet verebilmenin ötesinde, mega gemilerin Mersin'e gelip direkt uğraklardan ve kısa sefer sürelerinden yararlanabileceklerini de kanıtlamıştır" dedi.
Jol, MIP dünya ölçeğinde bir liman haline gelmek için 2007 yılından bugüne kadar büyük yatırımlar yapıldığını ifade ederek, "Tüm bu yatırımların sonucu olarak, bugün, yıllık 1 milyon 500 bin TEU konteyner, 9 milyon ton konvansiyonel yük elleçleyen, yıllık toplam işlem hacmi 30 milyon tonu aşan, bu bölgede dünya klasmanında rekabet edebilen bir liman haline gelmiştir. Geçen yıl hizmete sunduğumuz EMH Terminali'nin 1'nci aşamasıyla kapasitemiz 1.8 milyon TEU'dan 2.6 milyon TEU'ya çıkmıştır. Artık 400 metre uzunluğunda ve 15.8 metre drafta (su derinliği) sahip mega gemileri ağırlayabiliyoruz. Bugün dünya klasmanında rekabet edebilen bir liman haline geldik" diye konuştu.


MERSİN, (DHA) -

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!