Mimarlar, Giritlilerin mahallesini gezdi

Güncelleme Tarihi:

Mimarlar, Giritlilerin mahallesini gezdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 13:10

Mimarlar, Giritlilerin mahallesini gezdi

Haberin Devamı

MİMARLAR Odası Mersin Şubesi, merkez Akdeniz İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıkta bulunan, Girit mübadillerinin yaşadığı İhsaniye Mahallesi’ne teknik gezi düzenledi.
Şube Başkanı Ömer Sakar, yönetim kurulu üyeleri ve yaklaşık 40 mimar ile eşlerinin katıldığı gezide, eski adı Melemez olan mahallenin mimari dokusu incelendi, Girit'e  özgü lezzetler tadıldı. Geziye, Mersin kent merkezindeki, adı yine İhsaniye olan ve yine Giritlilerin yaşadığı mahallenin muhtarı Zehra Yılmaz da katıldı.

1897’de mübadele ile gelen Giritli Türklerin yaşadığı mahallenin muhtarı Rıza Yıldız ve merkez İhsaniye Mahallesi Muhtarı Zehra Yılmaz, konuklara yaşam alanları ve sosyal doku hakkında bilgi verdi. Muhtar Yılmaz, 'Giritli Mahallesi' olarak bilinen mahallenin tarihi dokusunun korunarak gelecek kuşaklara taşınması konusunda mimarlardan mesleki katkı beklediklerini söyledi. Yılmaz, devlet yetkililerinin de bölgenin sosyal ve kültürel dokusu korunarak, turizme açılması konusunda destek vermesini istedi. 
Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ömer Sakar ise İhsaniye Mahallesi'nin önemli bir tarihi geçmişi bulunduğunu belirterek "Giritlilerin getirdikleri kültürel ve yaşamsal algılarının ve geleneklerinin mekansal anlamda bütünleşmesi ve kalıcı olması için inceleme gezisi düzenledik. Mesleki anlamda yapabileceğimiz katkılarla ilgili konuyu değerlendireceğiz" dedi.

Ali Ekber ŞEN / MERSİN, (DHA)
AŞ(EŞ)(31.05.2016)(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!