MHP sel afetini Ankara’ya taşıyor

Güncelleme Tarihi:

MHP sel afetini Ankara’ya taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 17:00

MHP sel afetini Ankara’ya taşıyor

Haberin Devamı

MERSİN’e gelen Mililyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk başkanlığındaki heyet, kentte yaşanan sel nedeniyle zarar gören mahalleleri ziyaret etti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, milletvekili Baki Şimşek, İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve il, ilçe yöneticilerinden oluşan heyet önce Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile görüştü. Heyet daha sonra selden etkilenen mahallelere gitti. Tarsus’un Yeşiltepe, Özel Bahşiş, Kulak ile Akdeniz’in Adanalıoğlu ve Kazanlı mahallelerini ziyaret eden MHP heyeti, afetten zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Heyet, özellikle sular altında kalan seraları yerinde inceledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, yaptığı açıklamada konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyacaklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Ne yazık ki Mersin acı bir afetle yüz yüze geldi. Mersin’de bazı bölgelerde derin yaralar açtı. Bu felaketin en büyük yansıması da geçimini çiftçilikten kazanan üreticilerimizin tarım arazileri oldu. Mahalle mahalle gezerek durum tespiti yaptık. Sorunları yerinde inceleyip, bu afetin üreticilerimize verdiği hasarı gözlerimizle gördük. Ne yazık ki zararın boyutu hiç de küçümsenecek kadar az değil. Bu yüzden acilen gereken yapılmalı ve çiftçilerimizin, vatandaşlarımızın bu mağduriyetleri acilen ortadan kaldırılmalıdır. Mersin afet bölgesi olarak belirlenmeli ve yaraların bir an önce sarılması için hükümet nezdinde gerekli düzenlemeler de en kısa sürede yapılmalıdır."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!