Mezitli’ye bir Gönüllü Evi daha

Güncelleme Tarihi:

Mezitli’ye bir Gönüllü Evi daha
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 15:50

Mezitli’ye bir Gönüllü Evi daha

Haberin Devamı

MERSİN’in merkez Mezitli İlçesi’nde gönüllü vatandaşların belediye çalışmalarına destek olması amacıyla hayata geçirilen Gönüllü Evi'nin 9'uncusu törenle açıldı.
Akdeniz Mahallesi'nde hizmete giren tesisin açılışına, CHP Milletvekili Hüseyin Çamak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, şair ve yazar Ataol Behramoğlu, sanatçı Haluk Çetin ve vatandaşlar katıldı.
Şenlik havasında gerçekleşen açılışta konuşan yazar Behramoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun herkeste tarafından bilindiğini belirterek "Bu şartlarla da Neşet Tarhan’ın başardığı şeyler çok önemli. Bu nedenle Neşet Tarhan’ı iki kez seviyorum. Birisi çok değerli ve başarılı insan, diğer taraftan çok değerli rahmetli arkadaşım Nedim Tarhan’ın kardeşi olmasıdır. Tarhan ailesi bu bölge için bir kazançtır" dedi.
Akdeniz Mahallesi Muhtarı Kemal Aydoğdu da yıkılması için yardım istedikleri harabe bir yapıyı modern bir Gönüllü Evi'ne dönüştüren Başkan Tarhan'a teşekkür etti.
Başkan Tarhan da yaptığı konuşmada kırsal alanda 4, merkezde 5 olmak üzere 9 Gönüllü Evi yaptıkları söyledi. Tarhan "Onuncu Gönüllü Evimizi Gençlik Merkezi’yle birlikte Merkez Mahallemizde açacağız. Her ne kadar insanlara işlevini tam anlatamasak da bizim adeta gurur projelerimizden birisi. Çünkü bu Türkiye’de yeterince gelişmemiş bir olgu. Oysa batı toplumlarında gönüllülük bir olgudur. Yönetimler tarafından da maddi ve manevi olarak destekleniyor" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!