Mezitli’de Çöp Konteynerleri Yıkanıyor

Güncelleme Tarihi:

Mezitli’de Çöp Konteynerleri Yıkanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 10:52

MEZİTLİ BELEDİYESİ VATANDAŞLARIN SAĞLIĞINI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK, ÇÖP KONTEYNERLERİNDEN DOĞABİLECEK HASTALIKLARI ÖNLEMEK İÇİN ÇÖP KONTEYNERLERİNİ YIKAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

Mersin’in merkez Mezitli Belediyesi vatandaşların sağlığını göz önünde bulundurarak, çöp konteynerlerinden doğabilecek hastalıkları önlemek için çöp konteynerlerini yıkama çalışmalarına başladı.
Mezitli Belediyesi çöp konteyner yıkama aracı ile çöp konteynerlerini yıkayarak doğabilecek hastalıkları en aza indirmeyi hedefliyor. 24 saat faaliyet gösterecek olan araç, gelişmiş modern donanımı ile kısa sürede çöp konteynerlerini temizledikten sonra çöp konteynerlerini kullanıma hazır hale getiriyor. İşlem sonrası konteynerler kötü kokular ve mikroplardan arınıyor.
Mezitli halkını birçok yenilik ile tanıştıran Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, temizlik araç filosuna eklenen ’Çöp Konteyneri Yıkama ve Dezenfekte Aracı’ sayesinde yaz aylarında yaşanan sıcakla birlikte ağır koku yayan çöp bidonlarının çevreyi olumsuz etkilemesinin önüne geçmiş olacaklarını ifade etti. Tarhan, "Halkımızın sağlığı bizim için her zaman ilk plandadır. Çevre temizliği konusunda oldukça hassas davranıyoruz. Bunun için temizlik ekiplerimiz, 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir. Bu hizmetimize yeni bir anlayış getirdik. Özel kurduğumuz ekip ve ’Çöp Konteyneri Yıkama ve Dezenfekte Aracı’ ile ilçe genelindeki konteynerleri dezenfekte ediyoruz. Tabi ki bu hizmetlerimizi yaparken vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya çağıyoruz. Yakıcı ve patlayıcı maddelere dikkat ederek atılan çöpleri, çöp poşetinin içinde bağlı bir şekilde olmasını da hatırlatmak isterim" dedi.
Kendi mahallelerinde adeta robot gibi çalışan ’Çöp Konteyneri Yıkama ve Dezenfekte Aracı’nı gören vatandaşlar şaşkın bir şekilde aracın işleyişini izlerken, temizlik konusundaki hassasiyetli yaklaşımından dolayı Başkan Tarhan’a teşekkürlerini dile getirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!