Meyve sebze deposu gibi ilçe

Güncelleme Tarihi:

Meyve sebze deposu gibi ilçe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 10:26

- Mersin'in Silifke ilçesi, uygun iklim ve toprak yapısı sayesinde Türkiye'de çeşitli meyve ve sebzenin ilk hasat edildiği yer olarak dikkati çekiyor - Silifke Ziraat Odası Başkanı Can: "İlçe genelinde yıllık 410 bin ton meyve ve sebze üretiliyor, bunun 111 bin tonu ihraç ediliyor"

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesi, birçok ürünün ilk hasadının yapıldığı yer olarak da öne çıkıyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, AA muhabirine, uygun iklim ve toprak yapısının, tarım alanında ilçeye avantaj sağladığını söyledi.

Yörede yer alan Göksü Vadisi'nin mikroklima özelliği sayesinde birçok meyve ve sebzenin ilk hasadının ilçede yapıldığını aktaran Can, ülke geneline göre çok erken yetiştirilebildiği için kilogramı 300 liraya satılan eriğin de Silifke'de üretildiğini ifade etti.

Çilek, domates, limon, nar, zeytin, erik, bakla, kayısı, üzüm, böğürtlen, incir, Antep fıstığı başta olmak üzere değişik meyve ve sebzenin ilçede üretildiğini kaydeden Can, "İlçe genelinde yıllık 410 bin ton meyve ve sebze üretiliyor, bunun 111 bin tonu ihraç ediliyor. İhraç edilen ürünlerden ilçe ve ülke ekonomisine 450 milyon lira katkı sağlanıyor" dedi.

Haberin Devamı

Can, Silifke'de yetiştirilen ürünlerin birçok ülkeden talep gördüğüne dikkati çekerek, "Başta Rusya olmak üzere Ukrayna, Romanya, Macaristan, Bulgaristan, Irak, Suriye, Suudi Arabistan, İran, Litvanya, Polanya ve Çin'e ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracatta en büyük payı çilek, domates ve limon alıyor" diye konuştu.

İlçe ekonomisinin büyük bölümünün tarıma dayandığını anlatan Can, 5 bin ailenin çiftçilikle uğraştığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!