Metid, Her Ay İki Oyunla Seyirci Karşısına Çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Metid, Her Ay İki Oyunla Seyirci Karşısına Çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 17:05

MERSİN TİYATRO DERNEĞİ BAŞKANI SALİH YILDIRIM, DERNEĞE ÜYE 16 TİYATRO GRUBUNUN HER AY EN AZ İKİ OYUN SERGİLEYEREK, MERSİNLİ TİYATRO SEVERLERİ KALİTELİ TİYATRO ESERİYLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEKLERİNİ BELİRTTİ.

Mersin Tiyatro Derneği (METİD) Başkanı Salih Yıldırım, derneğe üye 16 tiyatro grubunun her ay en az iki oyun sergileyerek, Mersinli tiyatro severleri kaliteli tiyatro eseriyle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.
MEDİT Başkanı Yıldırım, yazılı bir açıklama yaparak, 16 tiyatro grubunun oyunlarının yeni sezonda da devam edeceğini bildirdi. 2015-2016 tiyatro sezonunu 17 Ekim’de METİD üyesi Ekip Tiyatro’nun sahnelediği ‘Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü’ oyunuyla açtıklarını anımsatan Yıldırım, “METİD, Eylül ve Ekim ayı boyunca Tiyatro Agon’un sahnelediği Tek Kişilik Cinayet ve Hiç Kimsenin Öyküsü, Duvarsız Sanat Tiyatrosu’nun sahnelediği Resmen Devrim oyunlarını da seyircilerle buluşturdu. 26 Aralık 2015 tarihinde de yine dernek üyesi Tiyatro Mulanbu’nun sahneleyeceği Karım Kocam Oldum adlı oyun Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu’nda seyircileriyle buluşacak” dedi.
METİD üyesi tiyatro gruplarının repertuvarlarının çok geniş olduğunu dile getiren Yılıdırm, her ay en az 2 oyun sahneleyerek Mersinli tiyatro severlerin kaliteli tiyatro eseri beklentilerini karşılamaya devam edeceklerini kaydetti.
METİD öncülüğünde 23-29 Kasım 2015 tarihleri arasında 1. Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali düzenlediklerini de aktaran Yıldırım, bu festivalle Mersin’in yıllardır arayışını sürdürdüğü kent kimliğini, bir sanat şehri olarak tanımlamasına önemli bir katkı sağladıklarını vurguladı. Atölye çalışmaları, söyleşiler, karagöz gösterisi, çocuk ve büyük oyunlarının yer aldığı festivalin, METİD’in kuruluş amaçlarından biri olduğuna işaret eden Yıldırım, Festival Komitesi adına şunları söyledi: “Derneğimiz kurulduğu günden itibaren rotasını, şehrimizde yapılacak tiyatro çalışmaları ile Türk tiyatrosunu ve Mersin tiyatrosunu geleceğe taşımak, kaliteli çalışmaları şehrimize getirmek, geniş bir izleyici kitlesi oluşturmak ve genç tiyatro sanatçılarının yetişmesine aracı olmak olarak belirledi. Bu çalışmaların bir sonucu olarak 1. Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali 23-29 Kasım tarihlerinde büyük bir katılım ile gerçekleşti. Festivalimiz 23 Kasım 2015 Pazartesi günü görkemli bir açılışla başladı ve şehir dışından davetimizi samimiyetle kabul eden birçok değerli sanatçının da katılımıyla 29 Kasım’a kadar sürdü.”
Festivalin geleneksel hale geleceğini belirten Yıldırım, festivalin ilk Onur Ödülü’nün, 2013 yılında yaşamını yitiren Mersinli sanatçı Haşmet Zeybek’e verildiğini dile getirerek, “Tiyatroya büyük katkılar vermiş, oyuncu, yönetmen ve oyun yazarı Haşmet Zeybek adına ödülü Kardeşi Cafer Zeybek aldı. İlk Emek Ödülü ise kentimize yerleşerek birikimlerini bizlerle paylaşmaya başlayan değerli sanatçımız Seden Kızıltunç’a verildi. Mersin Tiyatro Derneği’nin kurucu üyelerinden, festival kararının alındığı ilk gününden itibaren bizimle olan ve aramızdan erken ayrılan Erhan Sönmez anısına hazırladığımız plaketi de ağabeyi Gökhan Sönmez aldı. Hiçbir karşılık beklemeden bizlere destek vererek, tecrübeleriyle festivalimizi renklendiren sanatçı, yazar ve eleştirmen katılımcılarımız Ünal Pekel, Vecdi Sayar, Ayhan Tanrıver, Ferdi Merter Fosforoğlu, Kaan Erkam, Levent Tayman, Ece Sarp, Tuncer Cücenoğlu, Orhan Aydın’ın yanı sıra, Mersin Tiyatro Derneği üyesi yerel grupların sahnelediği yetişkin ve çocuk oyunlarıyla da Mersinli tiyatro severlere tiyatro dolu bir hafta yaşattık” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!