Meski’nin Dünya Su Günü Etkinlikleri Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi:

Meski’nin Dünya Su Günü Etkinlikleri Devam Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 09:35

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN 22 MART DÜNYA SU ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR. SUYUN ÖNEMİNİ ANLATMAK İÇİN İLÇE İLÇE GEZEN MESKİ YETKİLİLERİ, BU KEZ DE ERDEMLİ’DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün 22 Mart Dünya Su etkinlikleri devam ediyor. Suyun önemini anlatmak için ilçe ilçe gezen MESKİ yetkilileri, bu kez de Erdemlili öğrencilerle buluştu.
MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Mersin Öğrenim Birimi işbirliğiyle ilçelerde öğrencilere suyun önemi ve su tasarrufu konusunda verilen eğitimler Erdemli ilçesiyle devam etti. Erdemli ilçesinde öğrencilere yönelik verilen eğitim kapsamından, Eğitim Gönüllüleri Vakfı Mersin Öğrenim Birimi tarafından “Su ve Suyun Önemi, Su Tasarrufu” konularında öğrencilere animasyonlu sunumlar yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı yetkilileri ise MESKİ’nin görevleri ve yapılan çalışmalar ile kaynağından bardağa suyun serüveni, su ve suyun önemi, su tasarrufu, içme suyundan numune alma ve analizler, atıksu arıtımı ve atıksu arıtma tesisleriyle ilgili bilgileri öğrencilerle paylaştılar.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının “Kavuklu ve Pişekar” adlı ortaoyunu gösterisinde de öğrencilere tarihi mizahla su tasarrufunu anlatılarak eğlenceli anlar yaşandı.
Etkinliğin sonunda Dünya Su Günü çerçevesinde katılımcı öğrencilere ve öğretmenlere su tasarrufunu içeren broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!